Rustuova supruga ponovo u centru pažnje, govorila o najvažnijim lijekovima za borbu sa koronavirusom

Isil potvrdila da je njen muž negativan

Rustuova supruga ponovo u centru pažnje, govorila o najvažnijim lijekovima za borbu sa koronavirusom

Mnoge su ljubitelje fudbala zabrinule vijesti koje su do nedavno stizale iz Turske.

Legendarni turski golman Rustu Recber je bio zaražen novim koronavirusom, a pojedini mediji su izvještavali da je u izuzetno teškom stanju. To su potkrijepljivale izjave njegove supruge.

Stekao se utisak da je Rustu praktički "na samrti", ali se na sreću legendarni Turčin oporavio i danas je negativan na Covid-19.

Kako zbog izjava o Rustuovom stanju, tako i zbog činjenice da ga je upravo ona zarazila jer je virus pokupila u jednom kozmetičkom salonu, u centru pažnje se često znala naći i supruga nekadašnjeg turskog golmana Isil Recber.

Isil je ponovo u turskim medijima, ovaj put je otkrila "lijek" za koronavirus. Tačnije, opisala je liječenje svog supruga.

"Rezultati Rustuovih testova su negativni i hvala Bogu na tome. Tijelo razvija imunitet na virus i u pacijentima koji su izliječeni formiraju se antitijela. Takav pacijent više nije zarazan", napisala je Isil na Instagramu, pa se ovrnula na proces liječenja i, po njoj, ključne lijekove:

"Potrebno je da pacijent bude pod stalnim nadzorom ljekarsa, ali je važno dati mu i odgovarajuće lijekove. Tamiflu i Hidroksiklorokin kao antivirotike i Azitromicin kao poseban tip antibiotika. Tu je i obavezna doza od 1000 miligrama vitamina C".

Čini se da je Isil "apsolvirala" liječenje koronavirusa.

Kako god da su doktori u Turskoj liječili Rustua, srećom je to urodilo plodom i legendarni golman je danas u dobrom stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi