Slavna 'devetka' snimljena u šokantnom namještanju utakmica: "Smiri se! Vama tri boda, sudija leti"

Ponovo je napravio haos

Slavna 'devetka' snimljena u šokantnom namještanju utakmica: "Smiri se! Vama tri boda, sudija leti"

Midhat Šljivak

Namještanje fudbalskih utakmica ogroman je problem širom svijeta, a u Kamerunu je glavni pokretač svega predsjednik Fudbalskog saveza i legendarni fudbaler Samuel Eto'o. On je snimljen kako obećava pomoć predsjedniku ekipe koja se borila za ulazak u društvo najboljih timova.

Samuel Eto'o ponovo je u centru pažnje zbog katastrofalnih stvari koje radi za svoj ugled. Nakon što je javno objavljeno kako je on kao predsjednik Fudbalskog saveza Kameruna lično tražio da se golman Andre Onana otjera iz reprezentacije, legendarni fudbaler sada je optužen za namještanje utakmica.

U javnosti se pojavio snimak na kojem Eto'o obećava predsjedniku ekipe Victoria United Valentine Gwainu pomoć u borbi za plasman među najbolje timove Kameruna.

Eto'o i Gwain su snimljeni kako razgovaraju o situaciji unutar kluba. Predsjednik kluba je naveo kako bi sudija mogao odigrati bitnu ulogu u borbi za plasman u elitu, a zatim ga slavni fudbaler smiruje i obećava pomoć u svemu.

"Samo polako. Dat ćemo vam tri boda i suspendovat ćemo sudiju", rekao je Samuel Eto'o.

Oglasi

Kamerunski mediji javljaju da je Eto'o lično obećao pomoći dva kluba da izbore plasman u elitu i to kroz razne arbitraže i disciplinske postupke.

"Eto'o je obećao da će kamerunskom fudbalu vratiti slavu, a umjesto toga je u centru skandala oko namještanja", piše Camfoot.

Legendarni Eto'o uspio je napraviti potpuni haos u kamerunskom fudbalu. Izgubio je ogromnu podršku javnosti koju je imao po dolasku na mjesto predsjednika Saveza.

Ako se dokaže da je zaista učestvovao u namještanju utakmica njegov ugled će biti ozbiljno narušen, no teško da će ga to previše dotaći jer je poznat kao čovjek koji je bez emocija.

Ovo je definitivno veliki skandal i vidjet ćemo šta će se desiti s Eto'om kao predsjednikom Fudbalskog saveza Kameruna.

Top Komentari

atomskimrav
Barcelonina skola namjestanja utakmica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi