Kličko ima rješenje: "Samo on može donijeti mir u Ukrajinu"

Gradonačelnik Kijeva

Kličko ima rješenje: "Samo on može donijeti mir u Ukrajinu"

Eldar Ganibegović

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko (50) dao je intervju za Sky Tg24.

Bivši svjetski prvak u boksu uvjeren je da bi posjeta suverenog pape mogla okončati sukob na području Ukrajine koji je započeo 24. februara.

"Već sam pozvao Papu, poslao sam mu službeno pismo. Bio bi to vrlo snažan signal imati ga ovdje, vrlo važan simbolički posjet koji bi donio mir našoj zemlji, jer je Papa međunarodna osoba", rekao je Kličko i dodao:

"Kad bi Papa došao kod nas, u naš grad, bilo bi to simbolično putovanje koje bi donijelo mir Ukrajini, jer cijeli svijet se divi Papi, sluša njegove riječi. To bi bilo odlično."

"Dobio sam informaciju da tražim spoj. Ako se donese odluka, bilo bi prekrasno primiti Svetog Oca ovdje, donijeti mir u Europu. Upamtite da je ovaj rat najveći u Europi od Drugog svjetskog rata", zaključio je Kličko.

Odigrana prva utakmica u Kijevu od početka rata

Više od mjesec dana nakon početka rata nekoliko bivših nogometaša susrelo se i odigralo prijateljsku utakmicu u Kijevu.

Ukrajinci su uspjeli osloboditi gradove oko Kijeva, kako bi stanovnici ukrajinske prijestolnice, barem za sada, mogli odahnuti. Moguća je bila i prijateljska utakmica, prva od početka rata, a na terenu je bio i Artem Milevski, bivši reprezentativac te zemlje.

Bivši nogometaši okupili su se na nogometnom igralištu škole u Obolonu, predgrađu Kijeva. Na kraju meča, Artem Milveski i Oleksandr Aliev fotografirani su zajedno, iako su se ranije svađali preko društvenih mreža, ali nevolja ih je zbližila.

Osim njih dvojice, na terenu su bili i Viktor Leonenko (ukrajinski reprezentativac između 1992. i 1996.), Volodymyr Bessonov (prvak Evrope sa SSSR-om 1988.) i Andri Bohdanov (igrač Kolosa Kovalivka).

Protivnici su bili nekoliko igrača Obolona, kao i stanovnici prigradskih naselja koji su pomagali ukrajinskoj vojsci od početka rata ili sudjelovali u humanitarnim operacijama.

Top Komentari

Klicko
@ubnt vidiš da imam rješenje yebem ti najmilije.Nije te bilo 10 dana kad ti je farcelona razgyzila penal madrid kao što ti ja razgyzim onu drolju od seke ti
1 5
Karlosicroberto
Boli nas k
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi