Proglasio bankrot i ostao na ulici, a onda je dobio poziv od Rashforda koji je oduševio svijet!

Manchester United je više od kluba

Proglasio bankrot i ostao na ulici, a onda je dobio poziv od Rashforda koji je oduševio svijet!

E. Čaušević

Fudbalsku javnost nedavno je iznenadila vijest da je nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Wes Brown, koji je sedmično zarađivao po 50.000 funti stigao do bankrota nakon razvoda i ulaganja novca u pogrešne stvari. No, svijet je oduševio Marcus Rashford koji je nazvao Browna i iznenadio ga svojim prijedlogom.

Wes Brown bio je dio legendarne generacije Manchester Uniteda koja je pod palicom Sir Alexa Fergusona uspjela da osvoji skoro sve što je mogla.

Imao je bogat ugovor na Old Traffordu prema kojem je sedmično inkasirao 50.000 funti, a kada je završio svoju igračku karijeru bio je milioner. Međutim, pogrešne investicije i skup razvod na kraju su ga doveli do bankrota.

Brown je ulagao milione u nekretnine i svaki put je napravio promašaj. Konačan udarac zadala mu je supruga Leanne koja je dobila dio njegovog bogatstva, a ubrzo nakon toga proširile su se priče da je nekadašnji igrač Uniteda pred bankrotom.

Ubrzo se to ispostavilo tačnim jer je Brown nedavno potvrdio da je bankrotirao i da se nalazi u velikim dugovima.

Međutim, kakva porodica je Manchester United najbolje se pokazalo u njegovom slučaju. Engleski mediji pišu da su Wayne Rooney i Michael Carrick odmah kontaktirali Browna kako bi mu pomogli, ali nisu bili jedini.

Oglasi

Ono što je mnoge najviše iznenadilo jeste činjenica da se u sve uključio i Marcus Rashford koji baš i ne poznaje Browna.

Rashford je poznat po tome što ima veliko srce, a to je sada dokazao. The Sun piše da je Rashford nazvao Browna i dopustio mu da živi u jednoj od kuća koje mladi napadač Manchester Uniteda posjeduje.

Inače, kirija za tu kuću je ogromna, ali je Rashford poručio Brownu da će on plaćati daleko manju cijenu od one koju inače traži, a da prvih par kirija nije dužan uopšte da plaća dok se ne snađe i ne stane na noge.

Brown se oduševio pozivom igrača Uniteda i prihvatio je njegovu ponudu, te je odlučio da se useli u Rashfordovu kuću.

Bivši i sadašnji igrači Uniteda pomažu nekadašnjem prvotimcu da ponovo stane na noge i nisu ga željeli ostaviti da se sam pati u teškoj situaciji. Pokazali su da je Manchester United više od kluba i da jedni drugima uvijek čuvaju leđa.

Ovaj 43-godišnjak je čak 19 godina proveo u Manchester Unitedu jer je prošao i omladinske kategorije ovog tima. Za prvu ekipu upisao je 262 nastupa i osvojio je 11 trofeja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi