Zbog "kur*a si nogometaša" od prije 20 godina Eto'ov život se pretvara u pakao

Erika tvrdi da je kćerka slavnog nogometaša

Zbog "kur*a si nogometaša" od prije 20 godina Eto'ov život se pretvara u pakao

E. Škorić

U srijedu će bivši igrač Barcelone Samuel Eto'o sletjeti u Madrid kako bi se suočio s očinskim tužbama navodne kćeri.

Eto'o je slavu stekao igrajući godinama u Barceloni i tamo se lansirao u zvijezde, a kasnije je briljirao u dresu Intera, bio i član Chelseaja, potom odselio u Tursku, a danas je u Kataru.

Bivši kamerunski reprezentativac (118 nastupa/ 56 golova) sada se suočava s optužbama za očinstvo i zbog toga mora da se pojavi u srijedu na Sudu u Madridu.

Bit će to posljednji pravni sukob igrača zbog tužbe za očinstvo koju je podnijela 18-godišnja djevojčica Erika, koja tvrdi da mu je kći i zahtijeva priznanje i sve ostale naknade koje joj pripadaju.

Dokumenti su predstavljeni pravosuđu prošlog oktobra, a iza njega je i majka djevojke, Adileusa do Rosario, koja kaže da je Eto'o kojeg je upozorila na trudnoću prije gotovo dvije decenije samo odgvorio da je "kur*a nogometaša", te da joj je tad zaprijetio da pobaci.

Prema odvjetniku tužitelja, poznatom Fernandu Osuni, "bilo ga je teško locirati, ali konačno smo uspjeli dobiti tužbu".

Osuna je također izvijestio da je njegova namjera najprije zatražiti privremeno održavanje, a zatim DNK testove "kako bi potvrdili očinstvo igrača". Odvjetnik također osigurava rodni list u kojem se pojavljuje ime Kamerunca.

S druge strane, i sama Erika, koja pati od zdravstvenih komplikacija, priznala je da bi voljela imati odnos s ocem i upoznati njezinu braću, iako se plaši da će je odbiti.

U svakom slučaju, tvrdnja Erike dodaje novo poglavlje u već uzavreloj povijesti Kamerunca s njegovim potomstvom. Troje njegove djece rezultat je njegovog braka sa trenutnom ženom Georgette, koja je s njim već više od jedanaest godina. Ostatak njegovih potomaka proizvod je njegovih odnosa s različitim ženama.

Ima dvoje djece u Parizu s kojima nema nikakve odnose, djecu u Italiji i Španiji. U ogromnim je problemima i čini se da je imao "pune ruke posla" za vrijeme koje nije provodio na zelenom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti