Igrač Futsal kluba Željezničar uspješno operisan
Futsal klub Željezničar/facebook

Nakon teške povrede

Igrač Futsal kluba Željezničar uspješno operisan

H. Zilić

Zaostali duel Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu između MKN Hercegovina i Futsal kluba Željezničar koji je okončan rezultatom 2:2 u sjenu je bacila teška povreda igrača sarajevskog tima, Bakira Hote.

U finišu utakmice, Hota je bio sam pred golom, primio je loptu, nakon toga nezgodno pao i ostao je ležati na parketu. Svi u dvorani su se uhvatili za glavu, a odmah je stigla i lječnička pomoć.

Igraču Željezničara je odmah ukazana prva pomoć, a na nosilima je prebačen u bolnicu u Mostar. Trenutak koji je samu utakmicu bacio u drugi plan.

Futsal klub Željezničar se jutros oglasio povodom povrede Bakira Hote, naveli su da je njihov igrač uspješno operisan i da sada ide period oporavka.

"Bakir Hota je jutros operisan. Slijedi mu pauza od šest mjeseci. Budi jak i brz oporavak!", stoji u objavi Futsal kluba Željezničar.

Oglasi

Bakir Hota je jutros operisan. Slijedi mu pauza od šest mjeseci. Budi jak i brz oporavak! 🔵⚪

Posted by Futsal klub Željezničar on Thursday, March 28, 2024

Hota je svojevremeno nastupao na terenima Prve lige FBiH, a poznat je i kao sjajan futsaler.

Pomenuti meč je trebao biti odigran za vikend, ali je odgođen jer domaći zbog preregistracije igrača nisu imali dovoljan broj istih. Očekivali se da će gosti slaviti službenim rezultatom, ali nije se to desilo.

Zanimljivo da je Željezničar imao žalbu zašto se ovaj meč ponavlja, ali Savez to nije uvažio.

Oglasi

Na kraju spomenimo i sam susret odigran u Grudama koji je završem remijem 2:2. Senahid Zeba je postigao jedan gol, a drugi je autogol Ćavara za goste, dok su za domaćine pogađali Ćavar i Ivanković.

Željezničar je trenutno sedmi na tabeli sa 22 boda, a Hercegovina je mjesto iznad sa bodom više.

U posljednjem kolu Željo dočekuje Slobodu, a Hercegovina će u goste Brotnju. Dodajmo da šesto mjesto donosi plasman u play-off na kraju regularnog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Fustal u posljednje vrijeme izaziva dosta pažnje u bh. sportu, a do kraja nas očekuj uvelike borbe kako za prvaka Bosne i Hercegovine, tako i za plasman u društvo najboljih gdje su pojedine sredine napravile spektakl na utakmicama poput Tešnja ili Cazina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi