Spašavala se živa glava: Žestoka tuča igrača i navijača na utakmici koja je trebala biti praznik

Totalni haos

Spašavala se živa glava: Žestoka tuča igrača i navijača na utakmici koja je trebala biti praznik

H. Zilić
Teme:

U pojedinim državama sport zna biti više od časti, a kada je u pitanju Venecuela uz fudbal i košarku najpopularniji sport je bejzbol, a često tribine budu pune na utakmicama domaćih klubova.

Dosta stanovnika ove južnoameričke države je zaljubljeno u bejzbol, a pojedini susreti su i puni vatre.

Da nije samo fudbalski teren vruć u Južnoj Americi pokazala je upravo bejzbol utakmica u Venecueli koja je nažalost imala nemile scene.

U derbiju tamošnjeg bejzbol prvenstva, tačnije u finalnoj utakmici za prvaka između Cardenales de Lara i Tiburones de La Guaira došlo je do nemilih scena.

Nakon jednog poena došlo nastao je totalni na terenu. Izbila je žestoka tuča između igrača oba tima, na kraju su se u cijelu priču uključili i navijači.

Oglasi

Početno naguravanje preraslo je u stampedo, intervenisala je policija, a u jednom trentuku nije se znalo ko koga udara.

Sijevale su šake, navijači su čak bacali i predmete na teren, a koliko je bilo žestoko pokazuje snimak na kojem su kamermani i fotoreporteri spašavali živu gradu i penjali se na ogradu da budu što dalje od ljutih igrača i navijača.

Bjezobl savez Vencueleje ogorčen dešavanjima na utakmici koja je trebala biti mali praznik sporta u ovoj zemlji.

Glavne aktere čekaju velike kazne, a obzirom da je dosta igrača učestvovalo, pitanje je u kakvom će rosteru pomenuti tmmovi dočekati treću finalnu utakmicu.

La Guaira vodi u finalnoj seriji protiv Lare rezultatom 2:0. Prvi meč su dobili 6:0, a drugi u kojem je igra na kraju bila u drugom planu završen je rezultatom 12.10 za La Guairu. Treći finalni meč na rasporedu je 26. januara, a igra se na tri pobjede.

Ako je neko mislio da su Južnoamerikanci samo na fudbalskim tribinama puni žari, navijanja, sada su se uvjerili u suprotno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi