Novo zlato za Kosovo, Hrvatska stigla do druge medalje

Nora zlatna

Novo zlato za Kosovo, Hrvatska stigla do druge medalje

E. Škorić

Još jedna džudistica donijela je zlato Kosovu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prvo je Distri Krasniqi bila zlatna, a sada Nora Gjakova, koja je slavila u kategoriji do 57 kilograma. Za Kosovo je ovo treće olimpijsko zlato u povijesti i to treće u džudu.

Do zlata je stigla nakon što je njena rivalka u finalu, Francuskinja Sarah Leonie Cysique, diskvalifikovana nakon samo 2:45 minute borbe zbog pokušaja napada glavom.

Prvo zlato Kosovu je donijela Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg u Rio De Janeiru prije pet godina.

Toni Kanaet je Hrvatskoj donio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma u taekwondou. U borbi za treće mjesto savladao je Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24:18.

To je druga medalja za Hrvatsku u Tokiju, nakon što je jutros Matea Jelić izborila finale u taekwondou u kategoriji do 67 kilograma.

Ona će se za zlato boriti danas od 14:30 sati po našem vremenu protiv Britanke Lauren Williams.

Top Komentari

Zgembic
Pa Kosovu ne kradu sportiste komsije a i nemaju UZP i Genocidne gamadi sto konstantno unistitavaju drzavu.
12 10
Husrefbeg22
Svaka cast Kosovo!
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi