Rusi proživljavaju pravi pakao u olimpijskom selu

Kradu im zastave, gledaju ih poprijeko...

Rusi proživljavaju pravi pakao u olimpijskom selu

Ruski sportisti proživljavaju pravi pakao na Olimpijskim igrama u Riju.

Podsjetimo da su oni na ovogodišnju Olimpijadu stigli nakon velikog skandala sa dopingom, a sportisti iz ostalih zemalja to očito imaju na umu, barem prema riječima pojedinih ruskih sportista koji tvrde da ih ostali gledaju poprijeko.

Ruska takmičarka u sinhronom plivanju Alexandra Patskevich otkrila je nekoliko doga]aja s kojima su se Rusi morali suočiti u proteklim danima.

"Živimo na 16. spratu u Olimpijskom selu, u dijelu u kojem su samo ruski sportisti. Tu smo okačili ruske zastave, ali jučer ujutru smo vidjeli da su skinute i bačene u uglove. Možete li da zamislite, samo su ih bacili na pod. Vratili smo ih na mjesto, ali kada smo se vratili sa večernjih treninga, zastave su nestale", otkrila je Patskevich i dodala:

"Naravno da je stav prema ruskim sportistima odvratan. U svojoj karijeri nisam vidjela takav košmar. Odbijaju da nam čestitaju na podijumu, ne žele da se rukuju sa nama. Lično sam to doživjela".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi