Srbija i Hrvatska osigurale nastup u Nišu

Vaterpolo Svjetska liga

Srbija i Hrvatska osigurale nastup u Nišu

U svjetskoj vaterpolo ligi su odigrane utakmice pretposljednjeg 5. kola po grupama. Kolo prije kraja nastup na završnom turniru u Nišu su upisali samo Srbija i Hrvatska.

Najzanimljivije je u A grupi, gdje su Italija i Crna Gora upisale pobjede, pa će o pobjedniku grupe odlučiti njihov međusobni duel u zadnjem kolu. Italija se na početku mučila protiv Francuske, prvi gol su postigli tek u 6. minuti, ali je kasnije bilo sve lakše i Azzuri su upisali pobjedu 11:5. Crna Gora je teškom mukom savladala Njemačku sa 7:5.

Hrvatska je pobjednik grupe B. Barakude su upisale pobjedu u gostima kod Rusije (12:7), a prvo mjesto im je osigurala reprezentacija Makedonije, koja je s pet Hrvata u sastavu iznenadila Grčku na novootvorenom bazenu u Skoplju  (7:6).

U grupi C favoriti nisu imali nikakvih problema protiv svojih rivala. Španija je predvođena s tri gola Xaviera Garcije razbila Tursku (14:6), dok je aktuelni svjetski prvak Srbija bila još ubjedljivija protiv Rumunije (18:5). U svom jubilarnom 200. nastupu u reprezentaciji, Vanja Udovičić je postigao 2 gola, a Andrija Prlainović je bio najbolji igrač utakmice sa 4 gola. 

Rezultati:

Italija – Francuska 11:5
Crna Gora – Njemačka 7:5
Rusija – Hrvatska 7:12
Makedonija – Grčka 7:6
Španija – Turska 14:6
Srbija – Rumunija 18:5

Poredak po grupama:

A: Italija 15, Crna Gora 12, Njemačka 3, Francuska 0.
B: Hrvatska 13, Grčka 8, Rusija 6, Makedonija 3.
C: Srbija 15, Španija 9, Rumunija 6, Turska 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.