Tom Dumoulin vodeći nakon pete etape

Australcu Ewanu etapna pobjeda

Tom Dumoulin vodeći nakon pete etape

Australac Caleb Ewan pobjednik je pete etape biciklističke utrke po Španiji. Ewan je 167,3 kilometara dugačku dionicu od Rota do Alcala de Guadaire prošao za tri sata, 57 minuta i 28 sekundi. U vremenu pobjednika ciljem su prošlii drugoplasirani Nijemac John Degenkolb, te Slovak Peter Sagan na trećem mjestu.

Ewan je četvrti etapni pobjednik na ovogodišnjoj Vuelti. Nakon što je uvodnu etapu, timski kronometar
dobio BMC Racing Team, iduće četiri etape dobili su Kolumbijac Esteban Chaves, Slovak Peter Sagan, Španac Alejandro Valverde i danas Ewan.

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Holanđanin Tom Dumoulin s jednom sekundom prednosti pred Kolumbijcem Estebanom Chavesom, dok je na trećem mejstu Irac Nicolas Roche sa 16 sekundi zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.