Skandalozan naslov srbijanskog tabloida o Lani Pudar i njenom ocu!

Bez imalo srama

Skandalozan naslov srbijanskog tabloida o Lani Pudar i njenom ocu!

A. Čaušević

Lana Pudar je zadivila Evropu, ali očigledno je da nekim kojim Bosna i Hercegovina nije u srcu jako smeta. 

I dok regionalni mediji ostaju impresionirani sa svim što je postigla 16-godišnja Mostarka, u svakom žitu ima kukolja, pa izuzetak nisu ni tabloidi.

Srbijanski mediji su prepoznatljivi po žutilu i bespotrebnom dodavanju ulja na vatru, a tako je bilo i u slučaju Lane Pudar.

Nakon što je Pudar postala evropska prvakinja u disciplini 100 metara delfin, srbijanski tabloid naklonjen tamošnjem režimu je donio zaista skandalozan naslov.

"Nova šampionka Evrope nije htjela Srbiju, izabrala Bosnu", naveli su iz Kurnira uz nastavak kakoj joj je otac pravoslavni Hercegovaca i bivši golman srbijanskih klubova Čukaričkog i Paliluca.

Kao što je poznato Lanin otac je nekadašnji golman Veleža, Velibor Pudar koji nikada nije krio svoje patriotske nagone prema Bosni i Hercegovini.

Oglasi

No description available.

Pudar senior se izjašnjava kao Srbin i pravoslavac, ali prije svega osjeća se Bosancem i Hercegovcem.

"Više volim da mi u Mostaru, moja raja, kažu đe si šu*ak jedan, nego bilo gdje drugo, izvolite gospodine Pudar", čuvena je Pudarova rečenica koja najbolje oslikava njegovu ljubav prema rodnom gradu i svojoj domovini.

Dakle, nikada nije bilo niti jedne dileme u porodici Pudar pod čijom zastavom će Lana nastupati, međutim neki se ipak usude kreirati problem tako gdje ga zapravo i nema.

"Molim vas da ne morite više s pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu."

Bilo kako bilo, Bosna i Hercegovina ima svoju prvakinju Evrope i zalog za budućnost. A oni koji su navikli da sportisti rođeni u BiH nastupaju pod njihovim zastavama, ovaj put mogu samo da zavide.

Top Komentari

realista1982
Papci su na svim portalima,objavili na isti način...Neka nama oni pošalju mame i sestre,da im pravimo talentovanu djecu...Kada im je toliko stalo do naše djece...!
33 0
dadoodad
Ako je skandalozan naslov, onda mu nemojte davati publicitet. Ovako svi ganjate žutilo po malo. Bar ovih dana treba Lanu da podržimo samo sa pozitivnim pričama.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi