Otac Lane Pudar političare 'pomnožio s nulom': "Samo vi nemojte, molim vas"

Velibor se oglasio nakon brojnih 'providnih čestitki'

Otac Lane Pudar političare 'pomnožio s nulom': "Samo vi nemojte, molim vas"

M. Šljivak

Lana Pudar ponovo je obradovala Bosnu i Hercegovinu.

Mostarska sirena osvojila je zlato i bronzu na Evropskom prvenstvu u Rimu i ispisala je stranice historije bh. plivanja.

Očekivano, brojni političari potrčali su da čestitaju i da pokupe jeftine predizborne poene na uspjehu Lane Pudar te obećavaju kule i gradove heroini bh. sporta.

Zbog toga se odlučio oglasiti otac Lane Pudar, legendarni Velibor, koji je zamolio određene političare da njegovo dijete ne uzimaju u usta u svojoj prljavoj predizbornoj kampanji.

"Nisam mislio ali moram", započeo je obraćanje na Facebooku Velibor Pudar i nastavio je citatom Premijera HNK Nevenka Hercega.

Oglasi

"Na tomu putu, u meni osobno i u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će sukladno mogućnostima, poduprijeti Vaše športske napore'', zaključio je Herceg."

Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabia uz obrazloženje "da nismo nagradili ni neke "naše" pa što bi Lanu".

Da Lana je "dijete sa druge planete" i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS "Orka" za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiu...u principu za sve ove godine KVS "Orka" za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 mil KM !!!

Jesu nagradili Lanu sa po 5 000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima ali je pitanje zašto, sami razmislite.

I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje".

Velibor Pudar je legenda FK Velež. Za ovaj tim je godinama nastupao i stekao je veliku popularnost u svom Mostaru.

Top Komentari

user1571956549
Tako je Velibore.... Svaka cast...
16 0
starmac
Bravo Vela!Sa gov....a netreba imati posla!Svaka ti čast.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti