Hoće li igrati na Grbavici i ko je, uopće, Nicolas Schiappacasse?
Navodno ćemo za Atleticovog Nicolasa više čuti tek u narednim godinama

Atletico je silan i bez najvrednijeg eksponata

Hoće li igrati na Grbavici i ko je, uopće, Nicolas Schiappacasse?

Njegov rodni grad je Montevideo, Bog te video. Atletico Madrid ga je doveo prošlog januara iz urugvajske River Plate Montevidea i smatra se jednim od najtalentovanijih urugvajskih fudbalera.

Nicolas Schiappacasse 19-godišnje je krilo Atletico Madrida koje nije igralo u Ligi Evropskih prvaka, kroz koju je španski klub ostvario plasman u play-off, u kojem će sutra odmjeriti snage sa bh. prvakom Željezničarom.

Mada ga je lako pronaći među igračima koji nastupaju za Atleticove juniore, momak je češće dovođen u vezu sa prvim timom Diega Simeonea, nego sa ekipom Željinih vršnjaka. Nicolas je još prošle sezone bio u konkurenciji za prvi tim, protiv Osasune u Kupu kralja.

Atletico ga je dovleo nakon blistavih partija ua U15 i U17 reprezentaciju Urugvaja, referirajući prethodna dobra iskustva sa urugvajskim igračima poput Diega Forlana, te sadašnjih vedeta Diega Godina ili Jose Marie Gimeneza.

Za U20 reprezentaciju Urugvaja od 20. marta 2016. kada je debitirao, pa sve do sada odigrao je 29 utakmica i postigao 14 golova.

Od 40 igrača koji imaju pravo igrati za juniore, on je među sedam 19-godišnjaka, pa su možda u Atleticu držali da nema potrebe da ga rotiraju u utakmicama Lige prvaka, pored golmana Brazilca, ili izvođača "standardnih situacija" Antonia Moye.

Igrao Nicolas sutra ili ne, a prije da neće nego da hoće, Atletico Madrid je dovoljno snažan i jak, da bi protiv njega očekivali utakmicu poput one s Ludogoretsom ili Lokomotivom. Djeca treba da se opuste i uživaju u ovome po svemu historijskome meču. Evropskome susretu u februaru...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
Nikolas ŠiaPakaš
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi