Halilhodžić za SportSport.ba: Ovo je zadnje što sam očekivao!
Halilhodžiću je jučer uručen iznenadni otkaz samo dva mjeseca prije početka Mundijala u Rusiji.

Bivši selektor Japana

Halilhodžić za SportSport.ba: Ovo je zadnje što sam očekivao! · Ekskluzivno

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić rekao je za portal SportSport.ba da je veoma iznenađen zbog otkaza na klupi Japana. 

Popularni Vaha se sa Samurajima plasirao na Svjetsko prvenstvo, a samo dva mjeseca prije početka turnira uslijedio je iznenadni otkaz. Kako nam je legenda bh. fudbala rekla i on sam je iznenađen zbog jučerašnjeg otkaza.

"Kao prvo, moram reći da sam iznenađen. Nemam nikakav za sada poseban komentar. Ne bih davao ni nikakvu posebnu izjavu jer moram razmisliti o svemu sada. Već se govori da imam i neke ponude, ne znam odakle te informacije dolaze", poručio je Halilhodžić i dodao:

"Ovo je posljednja stvar koju sam očekivao da će se desiti. Ponavljam, nemam poseban komentar u ovom trenutku, iznenađen sam". Halilhodžić nije bio raspoložen da procijeni šanse reprezentacije Japana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i očigledno da je to za njega završena priča.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Halilhodžić je reprezentaciju Japana preuzeo 2015. godine, a debi je imao protiv Tunisa u prijateljskom meču kada je njegov tim slavio sa 2:0. Ukupno je vodio Japan na 38 utakmica i zabilježio je 21 pobjedu, devet remija i osam poraza. Japan je posljednji put vodio u prijateljskom meču protiv Ukrajine 27. marta ove godine kada je njegov tim izgubio sa 2:1.

Svemu dodajmo da je tokom mandata na klupi Samuraja igrao i prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine, a Zmajevi su u tom susretu slavili pobjedu od 2:1.

Top Komentari

Kai Kaii
SUP.K ZINO ZA PARAMA A NE DA POMOGNE BH REPKU
6 12
Nas koji volimo reprezentaciju boli ona stvar sto je Vaha dobio otkaz.. Nadam se da smo i mi doprinjeli njegovom otkazu kad smo ih pukli sa 3. timom posred Japana..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi