Još jedna utakmica do besmrtnosti
Šansa generacije za Vatrene (Foto: EPA)

Mogu li Vatreni do naslova prvaka svijeta?

Još jedna utakmica do besmrtnosti

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske je došla do historijskog uspjeha.

Vatreni su ostvarili plasman u finale Svjetskog prvenstva, a za trofej najbolje selekcije svijeta boriće se protiv Francuske.

Igrala je selekcija Zlatka Dalića zaista odličan fudbal. Kroz grupu sa Argentinom, Islandom i Nigerijom su se samo prošetali, da bi zatim u nokaut fazi došli teški izazovi.

Dva puta su Hrvati nakon penala uspjeli da prođu (Danska, Rusija), a sinoć je pred njihovim naletima pala selekcija Engleske nakon 120 minuta igre (2:1).

Sada selekcija Hrvatske ima šansu da ispiše zlatne stranice historije fudbala u ovoj zemlji. Preostalo je da pobijede još jedan meč i to protiv moćne Francuske i Dalić sa ekipom bi postao besmrtan.

Iako su Francuzi favoriti na papiru, činjenica je da Hrvati znaju pobjeđivati i da će itekako imati svoje šanse da dođu do trofeja kojeg svaki fudbaler sanja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vas pitamo, hoće li Hrvatska uspjeti da osvoji naslov najbolje na svijetu?

Top Komentari

scontao
ŠANSE DA OSVOJE IMAJU ZBOG TIMSKOG FUDBALA. TAJ FUDBAL SMO GLEDALI 630 MINUTA NA OVOM PRVENSTVU.
10 1
Šaraf
Malo respekta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi