Samo jedan njemački igrač je skupio hrabrosti i stao u Ozilovu odbranu

"Tužno je ovo što su mu napravili"

Samo jedan njemački igrač je skupio hrabrosti i stao u Ozilovu odbranu

Endin Čaušević

Mesut Ozil i dalje je jedna od glavnih tema u Njemačkoj nakon što je prije nekoliko sedmica poručio da neće više igrati za ovu reprezentaciju.

Ozil se našao na velikom udaru javnosti nakon što se slikao s turskim predsjednkom Erdoganom, a navijači su mu zviždali svaki put kada bi se našao na terenu. Nakon Svjetskog prvenstva odlučio je da neće više igrati za Njemačku, te je poručio da je do toga došlo zbog rasističkog vrijeđanja.

U odbranu Ozila gotovo da niko nije stao, a u njemačkoj javnosti i dalje ga optužuju da je bio dio Erdoganove kampanje. Ipak, defanzivac Njemačke, Jerome Boateng, je prvi koji je u medijima govorio o svemu što se dešavalo i stao na stranu veznjaka Arsenala.

"Ja sam Nijemac kada pobijedimo, a imigrant kada izgubimo. Gdje su saigrači koji su zahvalili Ozilu na svemu što je dao za reprezentaciju? Nisu imali nikakve komentare jer ne žele da prigovaraju nešto navijačima i nisu bili hrabri da stanu u njegovu odbranu. To se nije desilo zbog te fotografije. Tužno je sve što mu se desilo jer je mnogo dao ovoj ekipi. Trebaju svi razmisliti o tome šta su mu uradili", rekao je Boateng.

Top Komentari

mesut10
,, Njemac kad pobijedimo, imigranat kad izgubimo '' - čovjek je sve rekao. Poruka za sve naivne koji kažu da su nacisti izumrli u Njemačkoj.
67 3
Heller
Slikao se sa diktatorom koji redovno vrijeđa Njemačku i Nijemce. Pa šta hoće koji kurac?
6 45

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi