Dio Balkana "gori" nakon objave engleskog novinara
Engleski novinar je ispred Kosova napisao "Not Found", čime je naravno digao na noge ovu malu državu

"Naša posla"

Dio Balkana "gori" nakon objave engleskog novinara

Edmir Škorić

Engleski novinar Sam Street je komentarisao grupu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i onda naravno izazvao nesvjesno reakcije ljudi na Balkanu.

U grupi s Engleskom su Češka, Bugarska, Crna Gora i Kosovo, ali je pored zastave Kosova napisao kompjuterski kod "404 Not Foun", aludirajući na to kako Kosovo ne postoji kao država.

Albancima s Kosova nije se doala ovakva konstatacija, pa su izvrijeđali Streeta, koji očigledno ne priznaje nezavisnost ove države.

Čak je bilo i nekoliko prijetnji upućenih na račun Sama, koji je ostavio jučer "sporni" tweet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

DelijeSever
Bravo!
6 27
F_C_Bracelona_
Normalno da englezi nepodržavaju Kosovo kao državu jer i oni sami nisu dali da se Škotska odcijepi od Engleske pa bi bilo glupo da druge podržavaju u tome.
22 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi