UEFA-in pravilnik: U čijim rukama je sudbina Miralema Pjanića?

Isključen protiv Grčke

UEFA-in pravilnik: U čijim rukama je sudbina Miralema Pjanića?

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je u 65. minuti susreta BiH - Grčka zbog nepromišljenog poteza morao pod tuš. Sudija Danny Makkelie mu je dao direktan crveni karton te su Zmajevi susret završili sa igračem manje.

Tako će veznjak Juventusa sigurno propustiti duel protiv Finske, a da li će biti na raspolaganju Robertu Prosinečkom u duelu sa Italijanima zavisit će holandskog sudije.

Prema UEFA-inim pravilima Pjanića očekuje minimalno jedan meč suspenzije kao što je navedeno u članu 52.01 pravilnika.

Hoće li 29-godišnjak pauzirati i drugi meč ovisit će od izvještaja sudije Makkeliea jer disciplinska komisija UEFA-e u slučaju oštrijeg prekršaja ili procjene da se protivnik htio povrijediti ima pravo odrediti dužu suspenziju.

Na usporenom snimku se vidi da je Pjanić prvo udario loptu i to je svakako u ovom slučaju olakšavajuća okolnost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekivati je i da NFSBiH u slučaju suspenzije na dva meča uputi žalbu Disciplinskoj komisiji UEFA.

Top Komentari

VelaHavle
Cist crveni karton
2 9
burek_sa_mesom
OGNJEN VRANJEŠ!
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti