Nestvaran preokret FK Velež: TOŠK imao 3:1, pa izgubio u Mostaru!

Golijada u Mostaru

Nestvaran preokret FK Velež: TOŠK imao 3:1, pa izgubio u Mostaru!

Samir Mlaćo, foto: V. Bernadić

Sjajan meč odigrali su danas u Mostaru nogometaši Veleža i TOŠK-a. Završilo je 5:3 za domaće, iako su gosti u 40. minuti imali vodstvo 3:1 i imal tri boda u svojim rukama. Domaći se nisu predavali i na kraju su došli do važne pobjede.

Gosti su poveli preko Pavlovića u šestoj minuti nakon slobodnog udarca, ali već u narednom napadu Behram pogađa za izjednačenje. Novo vodstvo TOŠK-u donosi Ajdin Mujagić u 31. minuti, da bi u 38. minuti uslijedio novi hladan tuš za domaće navijače. Rastoka se najbolje snašao pred golom Bogdanovića i pogodio za 3:1. Kada se očekivao kraj prvog dijela Fajić smanjuje na 2:3 i bilo je jasno da nas u drugom dijelu čeka mnogo uzbuđenja.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, na semaforu je pisalo 3:3. Ovčina je pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Nakon toga domaći nastavljaju sa napadima, a u 64. minuti prava ludnica pred golom gostiju. Golman Bošnjak se poigravao, Fajić dolazi do lopte i pogađa stativu, da bi Vlado Koprivica onda pogodio vlastitu mrežu za veliki preokret Veleža.

U 86. minuti Brandao je pogodio i postavio konačnih 5:3. Velež je ostao lider sa četiri boda prednosti u odnosu na Olimpik.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

FK Velež - NK TOŠK 5:3 (1:3)

FK Velež: Bogdanović, Mešanović, Zvonić, Zeljković, Behram, Ovčina, Fajić, Brandao, Kuduzović, Ferreyra, Vehabović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Bošnjak, Šehić, Kitanović, Koprivica, Ivković, Kurdić, Rastoka, Devedžić, Pavlović, Dacić, Mujagić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

razdeGo9
Ofirno i jadno od strane vrapcicki pickica a i tesanjski
2 11
Rodjeni1985
i dalje LIDER FK VELEZ! bravoooooooooooooooooo ;)
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi