Tuga, čemer i jad
Pohvale za gospodu koja, pored svega, dođe da prati omiljeni klub, ali većina ih radije pogelda mečeve Bundeslige i Premier lige

Nema kvaliteta, nema ljudi?

Tuga, čemer i jad

Edmir Škorić, foto: S. Bošković

U subotu su odigrani svi susreti 23. kola Prve lige Federacije BiH.

U ovom kolu šest pobjeda domaćina i na svih šest mečeva gost nije zatresao mrežu. Jedan duel završen je pobjedom gostiju (Velež u Jajcu), dok je duel Orašja i TOŠK-a završen podjelom bodova (1:1).

Velež i Olimpik su pobjedama nastavili mrtvu trku za plasman u Premijer ligu i još uvijek Mostarci imaju bod više od svog rivala sa Otoke.

No, kao i svakog vikenda, tako smo se i ovog pozabavili brojkama i došli do zaključka - posjete na stadionima u Prvoj ligi skoro da nema.

Da nije bilo Jajca i Veležovog gostovanja, bilo bi zaista sramota, no ovako je delegat prijavio 2.000 gledatelja u Jajcu i to uveliko popravlja ionako slab prosjek gledatelja na stadionima.

Ukupno je na osam stadiona bilo 3750, od čega dakle 2000 u Jajcu. Kombinovano na mečevima Olimpika i Zvijezde samo 500 gledatelja, što je zaista poražavajuća činjenica.

U prosjeku je na stadionima Prve lige u subotu bilo 446.25 gledatelja, no opet - zahvaljujući duelu Metalleghea i Veleža i dolasku mnogih navijača iz Mostara.

Tuga, čemer i jad, kako drugačije opisati ovo "interesovanje" ljudi za prvoligaškim nogometom? Šta je razlog tome? Visoke cijene karata? Nedostatak infrastrukturnog ili noogmetnog kvaliteta? Lođe suđenje? Ili su jednostavno uzbudljiviji mečevi Premier lige Engleske ili španske La Lige?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:


Kompletna statistika gledatelja na prvoligaškim terenima (zvanični podaci):
Ukupno gledatelja: 3750
Prosjek: 446.25

Jajce: 2.000
Gradačac: 250
Otoka: 250
Goražde: 250
Konjic: 270
Vitez: 200
Orašje: 200
Kakanj: 150

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
koce gledat cirkus olympiska i sudije iz nsbih saveza lopove samo Velez sadcemo jebat sarajvo,zelju i zrinju.
0 7
starmac
Zovnite sve uposlene u F.Savezu da dodu da gledaju ove njive od stadiona i umjetne klubove bez tradicije kao sto je OLIMPIK.Sve pohvale za navijace Red Army za Jajce ali idemo jos vise.Hvala ljudima u Jajcu na doceku i gostoljubivoscu.Mostar u srcu Velez do groba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi