Konačno prvaci: Prekinuli "višedecenijski post" pa razmišljaju o dovođenju Haskića

Bh. napadač briljirao u Srbiji

Konačno prvaci: Prekinuli "višedecenijski post" pa razmišljaju o dovođenju Haskića · Saznajemo

A. Čaušević

Sezona života u srbijanskoj Superligi Nerminu Haskiću bi mogla donijeti najveći transfer u dosadašnjem dijelu karijere.

Bh. napadač je sa 24 gola bio najbolji golgeter prvenstva u Srbiji te je među najzaslužnijim zašto je Radnički ponovo na međunarodnoj sceni.

Odlične partije u sezoni nisu prošle nezapaženo kod skautima raznih evropskih klubova, bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije oko Haskićeve budućnosti.

Trener Radničkog Nenad Lalatović je prošle sedmice izjavio kako je na adresu kluba iz Niša za 29-godišnjaka stigla ponuda teška između 400 i 500 eura s tim da odlični trener nije naveo ime mogućeg kluba.

Među zainteresovanim klubovima za Haskića se nalazi PAOK, potvrđeno je za SportSport.ba od izvora bliskom klubu iz Soluna uz opasku da još uvijek nije poslata zvanična ponuda.

PAOK je u sezoni iza nas prekinuo višedecenijski post obzirom da je nakon 31 godine čekanja konačno osvojena šampionska titula.

Mario Brancu, direktor prvaka Grčke, će se sutra vratiti u Solun nakon čega će biti poznato više informacija o strategiji PAOK-a za ljetni prijelazni rok te da li će uopšte i pokušati angažovati Haskića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Haskić je karijeru počeo u Budućnosti iz Banovića. Igrao je potom za Sarajevo, Voždovac, Košice, Zilinu, Podbeskidzie..

Član Radničkog je postao prošlog ljeta kada je stigao iz slovačkog Ruzomberoka.

Top Komentari

GAziJA....
Taman sam pomislio da je rijec o 4RSENALU, kad procitam tekst, i skontam da oni nisu osvojili titulu decenijama..
4 1
Aconcagua
Trener Radničkog Nenad Lalatović je prošle sedmice izjavio kako je na adresu kluba iz Niša za 29-godišnjaka stigla ponuda teška između 400 i 500 eura s tim da odlični trener nije naveo ime mogućeg kluba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi