Šta dolazak Maurizija Sarrija u Juventus znači za Miralema Pjanića?

Mogao bi promijeniti sredinu

Šta dolazak Maurizija Sarrija u Juventus znači za Miralema Pjanića?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri nakon godinu dana napustio je Chelsea i odlučio je prihvatiti ponudu Juventusa.

Juventus je jučer zvanično objavio da je Sarri novi trener aktuelnog prvaka Italije, te da je sa Starom damom potpisao saradnju na tri godine.

Navijači Juventusa nisu baš zadovoljni izborom čelnika kluba da Sarri bude izabran za novog trenera. Bivši trener Napolija u prošlosti je znao govoriti svašta protiv Juventusa što mu navijači ovog kluba nisu oprostili.

Italijanski mediji već danas špekulišu o tome kako bi mogla izgledati ekipa Juventusa u narednoj sezoni, odnosno ko bi ovog ljeta mogao spakovati kofere i napustiti klub.

Sarri će sigurno tražiti nekoliko pojačanja, a navodno bit će i odlazaka iz Torina. U pisanjima italijanskih medija pojavilo se i ime bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji bi ipak mogao napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Sarri želi sa sobom ponovo povući Jorginha iz Chelseaja kojeg je ljetos doveo u ovaj klub iz Napolija. Također, špekuliše se i o povratku Paula Pogbe što znači da će neko od veznih igrača Juventusa u tom slučaju sigurno otići.

Mediji u Italiji prenose da su glavni kandidati za odlazak Pjanić i Emre Can. Ukoliko Sarri ne bude ozbiljno računao na njih onda sigurno da možemo očekivati transfer bh. fudbalera koji je ranije izrazio želju za ostankom u Juventusu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dosadnoje
Stvarno vecih gluposti ja nisam procitao na ovom portalu, jucer objavili dolaskom Sarija Pjanic ce biti glavni kotačić u ekipi, danas objavili mogao bih promjeniti sredinu ugasite portal
11 0
Chepich
Joj cirkusantskog portala, jedan debil pise jedno, drugi debil pise sasvim suprotno, dogovorite se
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi