Čelik u Turskoj bez trećeg golmana, u subotu prva pripremna utakmica
Zeničani će u Turskoj odigrati tri pripremne utakmice, a prvu će odigrati u subotu protiv makedonskog Shkupija

Zeničani će odmjeriti snage sa ekipom Shkupija

Čelik u Turskoj bez trećeg golmana, u subotu prva pripremna utakmica

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u utorak su otputovali za Tursku, gdje će ostati 15 dana, te prema ranije najavljenom odigrati i tri pripremne utakmice.

Zeničani u Turskoj imaju sve potrebne uslove da se dobro pripreme za novu sezonu u kojoj imaju velike ambicije, ako je sudeći prema ranijim najavama. U Turskoj se nalazi trenutno 24 igrača, na pripreme iz nepoznatih razloga nije otišao treći golman Fikret Karajbić, iako mu je bila ranije rezervisana karta, tako da su crno-crveni u Turskoj s dvojicom golmana Bojanom Pavlovićem i Adisom Nurkovićem.

Iako još nema službene potvrde, kako saznajemo prvi meč koji će Zeničani odigrati u turskom Bolu biće u subotu protiv makedonskog Shkupija, koji se isto tako nalazi u istom mjestu na pripremama. Shkupi je klub gdje je jedan od vodećih ljudi Aydin Olgun, inače prvi čovjek Čelika.

Trener Shkupija je Umit Karan, koji je imao kratku epizodu na Bilinom polju u ulozi koordinatora. Interesantno da su i prošle zime Čelik i Shkupi igrali prijateljski meč na pripremama u Antaliji, a crno-crveni su slavili 2:0 golovima Jurine i Dedića. U subotu će Jurina ipak biti u dresu Shkupija, gdje je došao na posudbu iz Čelika, s kojim je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još nije poznato kada će i hoće li nove ugovore s Čelikom potpisati Fenan Salčinović, Haris Dilaver, te Enio Zilić, koji je u posljednji čas uskočio u autobus za Tursku. Prema trenutnom rosteru kojeg imaju Zeničani, naravno uz ostanak Dilavera i Salčinovića, ekipi je potreban još jedan iskusan stoper, te lijevi bek kako bi kompletirali ekipu.

Gledajući ranije pripreme u Turskoj nema sumnje da će biti dosta igrača na probi, tako da se očekuje angažman i igrača iz afričkih zemalja u narednom periodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Masala
0 6
munjaa1972
šta ima sport sport ba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi