Prosinečki kroji spisak: "Bit će manjih promjena... Kolašinac? Čekamo ga"

Selektor reprezentacije BiH govorio za SportSport.ba

Prosinečki kroji spisak: "Bit će manjih promjena... Kolašinac? Čekamo ga" · Intervju

Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki u ponedjeljak će, u sjedištu N/FSBiH, objaviti popis igrača na koje će računati u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama.

Zmajeve u pohodu na Euro 2020. sljedećeg mjeseca očekuju utakmice sa Lihtenštajnom i Armenijom. Svima je jasno kako Prosinečkijevi izabranici nemaju prava na kiks i da će to biti samo priprema pred ono što nas čeka u desetom mjesecu, a to su utakmice sa Finskom i Grčkom koje će, kako kaže selektor, biti vjerovatno i ključne.

Ko će dobiti pozive? Pitanje je to koje se posljednjih dana sve češće postavlja u medijima. Licitira se s imenima Hajrovića, Menala, zatim Kožulja, no nekih velikih promjena i neće biti. Barem prema onome što je danas u razgovoru za SportSport.ba kazao Prosinečki.

"Eto, prošao je i odmor. Pratili smo u proteklom periodu naše igrače, u kakvoj su formi... Svi znamo šta nas čeka u narednom periodu, da više nemamo prava na kiks, a utakmica s Italijom je pokazala da BiH može igrati, ne odlično, nego jako dobro. Očekujem da ćemo ostvariti pobjede u ove dvije utakmice, mada to neće biti nimalo lako, vidjeli smo to i prvi put kada smo igrali s Armenijom na Grbavici", javio se Prosinečki, pa potom priču usmjerio na spisak koji objavljuje u ponedjeljak.

"Bit će par promjena, no ništa spektakularno. Neki igrači nemaju klub, neki nisu igrali..., no i oni koji pozovem, više-manje su tu već bili ranije. Još nisam definitivno odlučio šta i kako, jer čekaju nas utakmice za vikend i svašta se može izdešavati. Nadamo se da neće biti povreda."

Raduju Prosinečkog partije koje bh. fudbaleri, posebice oni mladi, pružaju u svojim klubovima.

"Tog 'malog' Menala sam ja prvi pozvao u reprezentaciju i uvijek sam govorio da je naša budućnost, ali nerealno je što neki očekuju da odmah poslije dvije-tri dobre utakmice ponovo bude tu. Prethodno dečko gotovo godinu dana nije igrao. Na njima svima je da igraju dobro, da se trude i to neće proći nezapaženo."

Upitali smo selektora i za Dilavera, sjajnog defanzivca Dinama.

"Sve je do njega. Još ranije sam rekao da ću ga zvati čim se riješi papirologija, sve dotad suvišno je bilo šta govoriti. On je ranije igrao za mladu austrijsku reprezentaciju, ima njihovo državljanstvo i potrebno je prvo poraditi na tome da se steknu preduslovi da može igrati za nas..."

Kolašinac psihički nije bio spreman da igra za Arsenal na otvaranju sezone zbog problema s 'uličnom bandom', pitanje je da li će se odazvati.

"To s čim se on suočio nije bezazleno, ali očekujemo ga na ovom okupljanju i moj poziv će sigurno dobiti. Otkako sam selektor mislim da je odigrao samo tri utakmice... Čekamo ga."

Prokomentarisao je i pojedine transfere koji su napravili reprezentativci.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dosta njih je promijenilo klub, neki će tek promijeniti, evo čekamo da vidimo i šta će biti sa Džekom. Moramo biti zadovoljni s ovim dosad. Duljević je otišao u Nimes, Krunić u jedan veliki Milan, a Bešić u Sheffield u kojem će, uvjereni smo, vratiti formu koja ga je ranije krasila", bile su riječi Prosinečkog na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjetimo, utakmica protiv Lihtenštajna na rasporedu je 5. septembra na Bilinom polju, dok će Zmajevi tri dana kasnije gostovati kod Armenije.

Top Komentari

dragonBH
Ono sto smo prokockali sa Grcima ce nas i kostat.. Ovo je sad samo iz supljeg u prazno!
4 6
Rus
Jedan napadac I 6 u odbrani. To je dobitna kombinacija za ove dvije tek me.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi