FK Radnik prekinuo crnu seriju protiv FK Mladost Doboj Kakanj uz šou Velibora Đurića

Tri gola gola Đurića

FK Radnik prekinuo crnu seriju protiv FK Mladost Doboj Kakanj uz šou Velibora Đurića

Midhat Šljivak

Radnik je u 6. kolu Premijer lige BiH savladao na svom terenu Mladost Doboj Kakanj sa 3:0.

Radnik je jednostavno morao pobijediti u ovoj utakmici nakon tri uzastopna poraza, pa je tim Mladena Žižovića od samog početka bio ofanzivan u ovom duelu.

Sjajnu igru pružao je lijevi bek Slaviša Radović koji je u početnim minutama u dva navrata uzdrmao prečku, a napadi domaćih su se isplatili u 16. minuti kada Velibor Đurić pogađa nakon dobre akcije za 1:0.

I u ostatku prvog poluvremena apsolutna dominacija Radnika. Imali su domaći još nekoliko dobrih pokušaja, ali falila je završnica, pa su gosti mogli biti sretni što su na odmor otišli sa samo golom minusa.

Treba svakako istaći da je u 35. minuti Šerif Hasić isključen nakon što je u gol-šansi zaustavio Demira Pecu i Mladost je ostala sa igračem manje.

Činjenica da imaju igrača više u mnogome je olakšavala Radinku. Imali su potpunu kontrolu nad igrom u nastavku, da bi u 66. minuti domaći riješili pitanje pobjednika.

Drugi gol danas postigao je Velibor Đurić, a za 2:0 je pogodio uz veliku pomoć golmana Bukvića kojem je lopta ispala iz ruku.

Đurić je sjajan dan završio u 80. minuti. Fantastična akcija domaćeg tima urodila je i trećim golom, Slaviša Radović upošljava nesebično Đurića, a ovaj pogađa za konačan rezultat meča od 3:0.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Radnik - Mladost 3:0 (Đurić 16', 66', 80')

Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Mekić, Vasić, Popara, Peco, Maksimović, Karić, Đurić, Šubert.

Mladost: Bukvić, Horić, Vazda, Hiroš, Hasić, Delić, Biber, Vehab, Dujmović, Crnički, Bajić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Kad ti čovjek od 37 godina (svaka mu čast i poštovanje) zabije ko od šale tri gola onda ti je jasno kakvu ekipu imaš. A imaš ekipu zrelu za prvu ligu federacije i to je to.
0 0
Fce
Rasturise ljudi ko beba zvecku haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi