Dinamo dobio spor protiv Hasića, šta sad?

Bh. fudbaler trenira sa Bešiktašom

Dinamo dobio spor protiv Hasića, šta sad?

Dinamo je dobio spor protiv bh. fudbalera Ajdina Hasića, pišu mediji u Hrvatskoj.

Priča kako je Hasić "prevario" Dinamo i otišao iz kluba prije godinu dana iz dana u dan je punila naslovnice, kako medija iz susjedstva, tako i BiH, a cijeli slučaj sada je konačno dobio i svoj epilog.

Hasić je važio za jednog od najvećih talenata na Maksimiru i nije ni čudo što je vijest o njegovom iznenadnom odlasku pogodila sve u klubu, a zbog načina na koji je otišao, Dinamo se u međuvremenu žalio i Arbitražnom sudu u Hrvatskoj koji je sada presudio upravo u korist kluba.

Velika je to stvar i pobjeda za klub iz Maksimira, ali prije nego što se počne razmišljati i onome što tek dolazi, jasno je kako tek slijedi Hasićev potez. List 24sata.hr navodi da će on sigurno iskoristiti pravo žalbe i pokrenuti je Arbitražnom sudu (CAS) sa sjedištem u Lausanni.

U međuvremenu Hasić je Dinamo zamijenio s Bešiktašom, već dugo vremena trenira s ovim turskim velikanom, ali zvanično nikada nije predstavljen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamova verzija - Kako je Hasić postao slobodan igrač

Dinamo je Hasiću želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine. Kako je Ajdin bio maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Majka mladog fudbalera, s druge strane, tvrdila je kako su to zapravo samo spinovi i da se na Hasića zapravo vršio pritisak da potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Normalno da ce hrvatski sud presuditi u korist hrvstskog kluba. U Švicarskoj ta presuda pada, lagano.
22 10
Hz rajvosa
seljak **** te Turska!! poletio babo za parama
17 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi