Tuttosport: Juventus ima plan za dovođenje Mbappea koji bi tako postao najskuplji igrač ikad

Spremni da investiraju ogroman novac

Tuttosport: Juventus ima plan za dovođenje Mbappea koji bi tako postao najskuplji igrač ikad

Endin Čaušević

Kylian Mbappe je prije dvije godine postao drugi najskuplji igrač na svijetu nakon što ga je PSG doveo iz Monaca za nevjerovatnih 180 miliona eura.

Mbappe je s Parižanima potpisao ugovor do ljeta 2022. godine, te je stigao kako bi PSG konačno došao na tron Evrope. Francuski klub je istog ljeta u svoje redove doveo i Neymara, te je za obojicu izdvojio čak 400 miliona eura.

Međutim, plan im ne ide baš kako su očekivali jer je PSG još uvijek daleko od osvajanje Lige prvaka. Takvi rezultati se ne sviđaju ni 20-godišnjem Mbappeu koji je poručio da u budućnosti želi igrati u klubu u kojem će se boriti za dosta više trofeja nego što je trenutno slučaj.

Mnogi su to shvatili kao poruku da bi brzo mogao napustiti PSG, a najviše se povezivao s prelaskom u Real Madrid. No, italijanski Tuttosport objavio je da poseban plan za dovođenje Mbappea ima Juventus.

U Juventusu znaju da ne mogu dugoročno računati na Cristiana Ronalda koji ima već 34 godine, te žele dovesti igrača koji ćebiti u budućnosti lider ovog tima. Navodno, predsjednik Andrea Agnelli je siguran da bi to mogao biti upravo Mbappe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tuttosport piše da Juve ima plan za dovođenje Mbappea i da su spremni investirati nevjerovatnih 380 miliona eura i potpisati s njim ugovor na pet godina. U Juventusu vjeruju da bi dovođenje Mbappea bio odličan potez, te da bi klub u narednim godinama bio u vrhu evropskog fudbala.

U Juventusu imaju jasan plan da naredni lider bude neki mlađi igrač koji će godinama nositi ovaj tim, a Agnelli vjeruje da je to Mbappe iako je vjerovatno svjestan da neće biti nimalo lako da ga dovede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kralj_Tvrtko
Uvijek prvi u svemu Pravi klub
0 5
Mele
380 miliona, ako prodaju Fiat fabriku, mozda ga dovedu, Jedva su i 100 miliona uspjeli skuckati da Penalda kupe..Zato ne prdite previse, Pogbu, ako ne ode u Real, mozda vratite, Coumana ste dali za sicu u Bajern, Zaniollo vam je ispred nosa mozda...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi