NFSBiH: U Mostaru kako je i dogovoreno, u Sarajevu i Banja Luci traju pregovori

Saopštenje o realizaciji infrastrukturnih projekata

NFSBiH: U Mostaru kako je i dogovoreno, u Sarajevu i Banja Luci traju pregovori

Admin Čaušević

NFSBiH izdao je saopštenje o dinamici realizacije i trenutnoj fazi projekata koje se odnose na poboljšanje infrastrukture na bh. stadionima.

Krovna kuća bh. fudbala objavila je detalje o trenutnoj fazi projekata koji su započeti na stadionima Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, Pod Bijelim brijegom u Mostaru te Gradski stadion u Banja Luci.

"Odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH od 19.02.2019. godine praktično započet je ovaj Projekat u sklopu kojeg je i raspoređeno po 100.000,00 EUR-a za stadione u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu. Sredstva su dakle, namijenjena za uvođenje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima stadiona, a sve s namjerom da se modernizuju stadioni u našoj zemlji te da se podigne i stepen sigurnosti na njima.

Barijere i elektronski čitači karata ugrađeni na stadionima “Bilino polje” i “Grbavica”, pokazali su punu opravdanost i efikasnost u procedurama izdavanja karata i kontrole ulaza, tako da se Izvršni odbor NS/FS BiH opredijelio sprovesti isti projekat i na druge stadione, prevashodno one koji su odobreni za odigravanje zvaničnih UEFA utakmica.

Sistem barijera podrazumjeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Na stadionu „Pod Bijelim brijegom” u Mostaru kompletan projekat je završen u avgustu ove godine, što se može vidjeti i u foto galeriji. Vrijednost radova bila je u okviru odobrenih 195.000,00 KM.

Projekti u Sarajevu i Banja Luci su u fazi pregovora sa općinom Centar i FK „Borac“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, za stadion “Asim Ferhatović Hase” zbog konfiguracije stadiona i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000,00 KM koje je općina Centar Sarajevo, nedavno obezbijedila iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa NS/FS BiH o zajedničkom ulaganju.

U Banja Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS/FS BiH, FK „Borac“ i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupiće se realizaciji potpisanih ugovora", navodi se u saopštenju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sikter2027
SAVEZ NAPOLJE, Mafijo opet ce te saprati oprati naorati pare mamicu vam lopovsku. Politika je ***** a savez je drolja
11 1
ks0l3
picka vam materina bezobrazna
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti