Zmajevi u baražu igraju za bogatstvo!

UEFA neće štediti

Zmajevi u baražu igraju za bogatstvo!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će plasman na svoje prvo Evropsko prvenstvo tražiti u baražu koji se igra u martu. 

Od marta do novembra bh. reprezentacija je igrala svoje šeste kvalifikacije za smotru najboljih selekcija Starog kontineta, ali ove kao i prethodnih pet su okončane neuspješno.

Zahvaljujući osvajanju svoje grupe u Ligi nacija bh. reprezentativci će put na historijski EURO tražiti kroz play-off koji se igra 26. i 31. marta.

Zmajevi će u baražu igrati za pravo bogatstvo jer će UEFA sve reprezentacije učesnice Evropskog prvenstva nagraditi sa 9.25 miliona eura.

Krovna evropska fudbalska organizacija je odlučila da nagradni fond za EURO 2020 iznosi čak 731 miliona eura. Osim 9.25 miliona za plasman svaka pobjeda u grupi donosi 1.5 miliona, a bod duplo manje - 750 hiljada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prolazak grupne faze donosi dodatna dva miliona, plasman u četvrtfinale 3.25 miliona eura, a polufinalisti će biti nagrađeni sa još pet miliona. Finalista će biti nagrađen sa sedam, a konačni pobjednik sa 10 miliona eura.

EURO 2020 se igra od 12. juna do 12. jula u 12 evropskih gradova. Turnir će biti otvoren u Rimu, dok će polufinala i finale biti odigrani na stadionu Wembley u Londonu.

Top Komentari

gromovnik2
Ajde bola, dok ne budu jednako za BiH igrali i Srbi i Hrvati kao danas Muslimani bit će hajira. Zamislite sad da u BiH igraju Jović (Bijeljina), Mijat Gaćinović, Jedvaj (Mostar), Kovačić (Kotor Varoš), Lovren (Kraljeva Sutjeska), Šunjić (Zenica), Ante Ćorić (Š. Brijeg), Borna Sosa (Posušje), Šimunović, Joveljić (Bijeljina)... Al politika je takva u BiH da je Hrvati i Srbi ovakvu ne mogu doživjeti kao svoju domovinu. Dok se neke stvari ne promijenu neće biti dobro.
10 5
Cibre
Ne vjeruem ja da cemo igrati Ep a liga nacija ce da nam bude cisti promašaj, bit cemo kanta za nabijanje, onda lagano koracima u C ligu gjde nam je mjesto, i ako pobijedimo prvu utakmicu, druga ce nam biti cista euforija oept cemo se nafurati da smo Spanija i izgubiti,klasika kao svaki put, mi smo najjaci sto se tice euforije.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi