Lewandowski: Ne mogu bolje od osmog mjesta jer sam Poljak

Napadač Bayerna nakon dodjele Zlatne lopte

Lewandowski: Ne mogu bolje od osmog mjesta jer sam Poljak

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je u Parizu proglašen za najboljeg igrača svijeta, te je osvojio rekordnu šestu Zlatnu loptu.

Argentinac je nakon nagrade The Best koju dodjeljuje FIFA sinoć dobio i Zlatnu loptu od France Footballa. Messi je iza sebe ostavio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Mnogima je bilo zanimljivo da je napadač Bayerna, Robert Lewandowski, završio na tek osmom mjestu. Poljski fudbaler igra u životnoj formi, a neki su se čak nadali da bi mogao na kraju biti u TOP 3 najboljih igrača svijeta.

Međutim, Lewandowski je na kraju bio tek osmi iako je od početka nove sezone na 21 utakmici zabio čak 27 golova. No, očito to nije dovoljno da dođe u sami vrh, a Lewa zna i razlog zašto je to tako.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nisam razočaran i sretan sam što sam u ovako sjajnom društvu. Rezultate s tako velikim i raznolikim glasačkim tijelom treba uvijek uzeti s malom rezervom. Zbog toga nisam ni očekivao bolje mjesto. Ono što radim ove sezone će se pokazati naredne godine i zato sam miran i nisam razočaran", rekao je Lewandowski i nastavio.

"Šta da uradim kako bih iduće godine bio bolji na ovoj listi? Moram imati još bolje brojke i to je jasno svima. Svjestan sam da zato što sam Poljak moram biti sretan i mjestom koje sam osvojio ove godine".

Top Komentari

Śmeker007
Malo ste preokrenuli kao uvijek, i sto se tice njega TOP NAPADAC je, no zaista ne moze biti u TOP 3 nema sanse, pa ispred njega imas TONNNNNNU fudbalera koji bi prije mogli eto, Salah-Hazard-Neymar- itd itd
1 3
burazengija
Prosla godina se gleda ne trenutna,dosta je tu bilo nepravednih lopti i Messiju i Ronaldu.Treba reci da smo uzivali u ta dva igraca i njihovoj dominaciji.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi