Mirsad Terzić: Moramo prvo riješiti probleme u svojoj kući, a onda...
Sa Izviđačem dva puta bio prvak države, osvajao je mnogo puta i prvo mjesto u prvenstvu Mađarske, kao i nacionalnom kupu te zemlje. Također bio je i drugoplasirani u Ligi prvaka sa Veszpremom.

Kapiten reprezentacije BiH za SportSport.ba

Mirsad Terzić: Moramo prvo riješiti probleme u svojoj kući, a onda... · Intervju

Esmer Oštraković, foto: S. Bošković

Jedan od simbola rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je sasvim sigurno rukometaš Veszprema, Mirsad Terzić.

Svoju karijeru, ovaj sjajni rukometaš počeo je u RK Željezničar, odakle je otišao u HRK Izviđač u kojem se zadržao tri godine.

Nakon toga slijedi odlazak u RK Zagreb, a iz Zagreba prešao je u Celje. Najbolji transfer karijere ostvario je prelaskom iz Celja u Veszprem koji se desio 2009. godine, a još uvijek igra upravo u tom klubu.

Mirsad je osvojio i veliki broj titula. Tako je sa Izviđačem dva puta bio prvak države, osvajao je mnogo puta i prvo mjesto u prvenstvu Mađarske, kao i nacionalnom kupu te zemlje. Također bio je i drugoplasirani u Ligi prvaka sa Veszpremom.

Kapiten rukometne reprezentacije BiH govorio je za SportSport.ba o nastupu na Evropskom prvenstvu, te o odigranim utakmicama protiv Katara i Hrvatske.

Na početku razgovora, Terzić je govorio o utakmici protiv Katara u kojoj smo, kako on smatra, poraženi najviše zbog nekih novih stvari koje smo uigravali.

"Utakmicu protiv Katara smo držali u svojim rukama do te neke 45. minute. Nakon toga smo pokušali neke druge stvari. Imali smo loših pet minuta i tada se Katar odvojio. Imali smo dvanaest izgubljenih lopti. Nije problem pogriješiti, ali dosta puta smo im davali lopte u ruke, što je rezultiralo kontrama Katara. Greške moramo smanjiti i samo tako možemo računati na nešto na Evropskom prvenstvu".

Nakon toga naš kapiten osvrnuo se i na utakmicu sa Hrvatskom, u kojoj smo igrali jako dobro i u kojoj smo igrali na rezultat.

"Protiv Hrvatske je bilo dosta dobrih stvari i u napadu, ali i u odbrani. Dali smo 33 gola što je dobro, ali isto tako smo primili 33 gola, što nije tako dobro. Imamo stvari koje moramo popraviti u odbrani. Hrvati su to što jesu. Lino je sigurno pokušao da isproba neke nove stvari i taktički neke nove situacije. Ipak, vjerujem da je želio da nas pobijedi. Raduje ta igra i želja, ali sa obje noge moramo ostati na zemlji. Ne smijemo poletiti zbog toga što smo igrali neriješeno sa Hrvatskom. Radimo korak po korak".

Svjestan je Terzić da neće biti nimalo lako na Evropskom prvenstvu, a jasno mu je i kako moramo igrati ukoliko želimo nešto napraviti.

"Sve tri reprezentacije su u odnosu na nas favoriti. Ne bi da gradim neku veliku euforiju zbog ove utakmice sa Hrvatskom. Moramo se fokusirati na našu igru i smatram da možemo iznenaditi svakog. Moramo biti na najboljem nivou i biti potpuno koncentrisani na našu igru. Moramo smanjiti individualne greške. Također, moramo biti kompaktni u odbrani. Ako dovedemo Norvešku da ima priliku postići deset golova iz kontri, onda nemamo šta pričati. Radimo na sebi i moramo prvo riješiti probleme u svojoj kući, a onda vjerujem da možemo pomrsiti račune svima".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na kraju je kratko prokomentarisao i nove igrače u reprezentaciji, te je rekao šta misli o budućnosti rukometne reprezentacije BiH.

"Mislim da ima mnogo materijala. Mnogi igrači su nosioci u klubovima i zaslužuju dobru minutažu i u reprezentaciji. Smatram da za nas nema problema u budućnosti".

Top Komentari

Rajvosa2019
Netreba puno laprdat , u petak cvrsto i muski kao protiv HR - ako treba i pohrvat se na terenu , mi nemamo sta izgubiti mozemo samo dobiti
5 0
Panjevi7
Legenda,velika harizma,tih a imaš osjećaj da dominira! Od nezavisnosti naše domovine jedan od najvećih naših sportista!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi