Bajević: Ponovo ću razgovarati sa Vranješom, opet je sve do njega

Zvanično predstavljen novi selektor Zmajeva

Bajević: Ponovo ću razgovarati sa Vranješom, opet je sve do njega

S. Mlaćo

Danas je zvanično predstavljen novi selektor naše nogometne reprezentacije Dušan Bajević.

Bajević je naslijedio Roberta Prosinečkog i sada ga čekaju susreti baraži.

U prostorijama NS/FS BiH odgovarao je na pitanja novinara, te otkrio šta očekuje na klupi Zmajeva.

Stručni štab Dušana Bajevića će činiti Zvjezdan Misimović, Darko Ljubojević, treneri asistent Adnan Čustović, Rusmir Cviko i Slaven Musa.

Trener za golmane još uvijek nije izabran.

"Kada mi je predsjednik predložio da budem taj koji će preuzeti reprezentaciju, nisam mnogo razmišljao. Dani su bili sve kraći, odluka je morala da se donese, a i vrijeme koje sam proveo u Savezu me obavezalo da prihvatim to. Ovo je veliko zadovoljstvo", kazao je Bajević na početku obraćanja.

O Ognjenu Vranješu.

"Vranješ je dio reprezentacij već dugo, dao je mnogo reprezentaciji i niko mu to ne osporava. Mora ipak voditi računa na svoje ponašanje i van terena. Mislim da sve opet sve zavisi više o njega samog. Razgovarao sam sa njim i opet ću, da ne krijem. Želim biti siguran kakva je situacija, ali najviše zavisi od njega".

Spominjao se i pozitivni ambijent u svlačionici.

"Mora da postoji. Radit ćemo na tome i već smo počeli da radimo. Razgovarat ćemo sa svima, svi moraju biti ozbiljni i odlučni".

Dotakao se i susreta baraža.

"Već razmišljamo o prvoj utakmici. Doćemo do glavne slike, glavnog tima... Sigurno da ćemo biti dobro obaviješteni o njima".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pet dana ćemo biti na okupu, ali tako je i njima. Protivnika ćemo još upoznati. Vjerujem da motiv postoji i da su svi svjesni šta dobijamo ako prođemo prvu utakmicu, pa drugu i plasiramo se na Evropsko prvenstvo".

"Nama je važno iskustvo u ovim mečevima. Nećemo gledati ljepotu, treba nam pobjeda".

Top Komentari

elvedin12
Nisam se nadao da je Bajevic cetnik ali kako kazu vuk dlaku mijenja ali cud nikada. Bojkot reprezentacije ukoliko ovi sto podrzavaju genocid nad Bosnjacima budu dio reprezentacije
29 14
user1571956549
Ovaj ce vratiti vranjesa i posrat se na repku... Tako nam i treba.
18 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti