Američki mediji objavili fotografiju stradalih u tragičnom padu helikoptera

Tragične posljedice

Američki mediji objavili fotografiju stradalih u tragičnom padu helikoptera

Admin Čaušević

Osim Kobeja Bryanta u padu helikoptera smrtno je stradalo još osam osoba. 

Do helikopterske nesreće je došlo u blizini Los Angelesa nakon što je Bryant krenuo na utakmicu svoje kćerke, Gianne.

Međutim, usljed magle vidljivost je bila loša, pilot je izgubio kontrolu nad helikopterom i došlo je do nesreće s tragičnim posljedicama.

Osim Bryanta i njegove kćerke poznat je identitet još četiri osobe koje su izgubile život u nesreći koja je šokirala ne samo košarkaški već i kompletan svijet.

Riječ je o Johnu Altobelliju, košarkaškom trenernu na Orange Coast koledžu, zatim njegovoj supruzi Keri Atlobelli te njihovoj kćerci Alyssa Altobelli. Smrtno je stradala i Christina Mauser, Brayantova asistentica u ženskoj ekipi.

Inače, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću. On je išao prenisko i pored upozorenja iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom dijelu i ubrzo nakon toga je udario u planinu.

Pilot je probleme s maglom prijavio dok su letjeli iznad zološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i letjeli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

Iz kontrolog tornja se čulo upozorenje da moraju povećati brzinu i izbjeći brdoviti dio, ali je pilot uradio upravo suprotno jer zbog guste magle nije jasno vidio gdje se nalazi. Pilot je naglo povećao visinu, jer je očito vidio da je planina ispred njih, ali nažalost tragediju nije uspio izbjeći.

Top Komentari

izvoristine
Zasto nisu isli autom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom. Ipak vecini milionera nijee bas svejedno da se porede sa obicnim smrtnicima. Mnogi od njih ne bi ni vecerali sa obicnim ljudima a kamo vozili u nekom javnom prevoznom sredstvu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi