S posljednjom akvizicijom vrijednost rostera FK Sarajevo prešla 10 miliona

Jedini u Premijer ligi

S posljednjom akvizicijom vrijednost rostera FK Sarajevo prešla 10 miliona

A. Čaušević

FK Sarajevo je kao i većina premijerligaša tokom zimske pauze napravilo određene igračke promjene te dodatno pojačao konkurenciju u ekipi. 

Aktuelni prvak je doveo nekoliko zvučnih imena, svakako se izdvaja dolazak Tina Svena Sušića od kojeg se najviše očekuje s obzirom na njegovu reputaciju i međunarodno iskustvo.

Osim člana generacije Zmajeva koja je 2014. godine igrala na Mundijalu u Brazilu na Koševu su stigli Zinedin Mustedanagić, Ivan Jukić i Hrvoje Miličević.

Angažovanjem Sušića FK Sarajevo je postao jedini klub u Premijer ligi čiji igrački kadar prema podacima Transfermarkta ima veću vrijednost od 10 miliona eura, tačnije 10.6 miliona.

Prema podacima specijalizovanog portala za tržišne vrijednosti fudbalera igrački karton 27-godišnjeg veznjaka vrijedi 800.000 eura.

Odlaskom Miloša Stanojevića posljednjeg dana januara vrijednost Bordo tima je pala, međutim u narednim danima je angažovan Sušić pa je ekipa s Koševa ponovo jedina u Premijer ligi s vrijedonšću od preko 10 miliona.

Drugi najskuplji roster u bh. eliti ima Zrinjski koji je također tokom zime angažovao nekoliko zvučnih imena. Plemići trenutno vrijede 7.95 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći na listi je Željezničar (7.48 miliona), dok vrijednost veću od pet miliona eura imaju još još dva tima. To su Borac (5.65 miliona) i Široki Brijeg (5.15 miliona).

Zatim slijede Tuzla City (4.93), Velež (4.5), Sloboda (4.35), Radnik (4.2), Čelik (3.85) te Mladost DK (3.68). Najnižu vrijednost od 2.6 miliona eura ima igrački kadar Zvijezde 09.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

umjetnik
Pa budimo realni, FKS se izdiglo iznad drugih ekipa vec prosle sezone a ove pogotovo. Ma da su sve ekipe krenule bolje da rade u pogledu transfer politike i pojacanja. Sve u svemu, liga puno ozbiljnija i jaca.
10 4
milivoje
I prime 8 komada,kako majka mu stara!?
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi