Wilder je poražen, ali zarađeni novac će učiniti da se osjeća kao najveći šampion

Podjela novca u Las Vegasu

Wilder je poražen, ali zarađeni novac će učiniti da se osjeća kao najveći šampion

Edmir Škorić

Tehničkim nokautom u sedmoj rundi Tyson Fury je pobijedio Deontaya Wildera, pa je drugi put u karijeri osvojio titulu svjetskog teškaša.

Fury je dominirao tokom cijelog meča i zasluženo je došao do pobjede, nakon što je u sedmoj rundi iz Wilderovog ugla ringa bačen peškir.

Wilder nije bio sretan zbog odluke njegovog tima da prekine borbu, ali je na kraju čestitao Kralju cigana na tituli.

Iako poražen, Wilder će svejedno zaraditi kao i Fury. Ugovorom prije ove borbe zagarantovano je po 28 miliona dolara obojici.

Također, novac od televizijskih prava pripast će im ravnopravno - po 50 posto, što bi im trebalo omogućiti po još 12 milona dolara, odnosno na kraju će i jedan i drugi dobiti 40 miliona dolara za sedam rundi borbe u Las Vegasu.

Postoji i posebna klauzula u ugovoru prema kojoj će u eventualnoj trećoj rundi njih dvojice Fury dobiti 60, a Wilder 40 posto zarade.

"Rekao sam svima da će se Kralj Cigana vratiti na svoj tron. Svi su me otpisali poslije moje posljednje borbe. Nisam imao dovoljnu težinu i trenirao. Ja sam razarač", rekao je 31-godišnjak, pa zatim dodatno na muku prisjeo Wilderu.

"Ja sam čovjek od riječi. Rekao sam Wilderu i njegovom timu, cijelom svijetu da smo trenirali za nokaut, nismo se šetkali po teretani..."

Fury je dodao i to kako želi da se treća borba održi ponovo u Las Vegasu, ali ovaj put na Allegiant stadionu koji će biti otvoren na ljeto.

Top Komentari

Horde
31 godinu ima ovaj cigan ? Pa isto da ima 51 tako izgleda.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti