"Formula 1 je kao da od Federera tražite da Roland Garros igra s ping-pong reketom"

Velika razlika u timovima

"Formula 1 je kao da od Federera tražite da Roland Garros igra s ping-pong reketom"

Admin Čaušević

Formulom 1 već godinama dominira Mercedes s tim da seriju pobjeda njemačkog tima ponekad prekinu Ferrari i Red Bull. 

Vozač Haasa Romain Grosjean se požalio na trenutnu situaciju u najbržem oktanskom cirkusu zbog prevelike razlike između ekipa.

Biti vozač u vodećim timovima ili u onim slabijim je velika razlika i nije mjerilo vozačkih sposobnosti jer najbolji timovi lako dolaze po pobjeda.

"Da li je F1 zaista sport? Nisam siguran. To je šou. Sport treba da bude fer, a F1 to nije. Fizički je zahtjevno voziti boli, teško je, napeto, zahtjeva dosta napora od svih", rekao je Grosjean.

"To je kao da od Rogera Federera tražite da na Roland Garossu igra s reketom za ping-pong. Ne bi imao šansi. Da bi se tenis zvao sportom da svi ne igraju s istim reketama ili kad bi teren s jedne strane bio uži, a sa druge širi?", zapitao se Francuz.

Ekipa Haasa se u Formuli 1 takmiči 11 godina i do sada nema niti jedan trijumf. Na 164 utrke osvojili su 10 podijuma.

Top Komentari

Mikidk
Sve je do vozaca , zato je Lewis najbolji
0 2
Salihović23
Timski sport, da si bolji vozač vozio bi za bolje... ;)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi