Odvratan vikend!

Fudbal paralizovan

Odvratan vikend!

Admin Čaušević

Fudbal je paralizovan. Krivac je koronavirus. Zemlje gdje se lopta kotrljaja minulog vikenda se mogu nabrojati na prste. S fudbalom su "paralizovani" i zaljubljenici u bubamaru. Vikend bez odgledane makar jedne utakmice nije vikend. U stvari jeste, ali je pri tome i odvratan. 

Ne nosi fudbal džaba nadimak najvažnije sporedne stvari na svijetu. U doba moderne i napredne tehnologije, kada je na repertoaru mali milion utakmica jedan martovski vikend nikad nije bio siromašniji. Nije bilo nervoze, galame, slavlja, grickanja noktiju. Pasionirani fudbalski navijač je ostao bez svojih simbola.

Utakmica koja je u najavi trebala biti nagledanija ikad to u suštini i nije bila, Svi oni koji su nedjeljni "prime time" odlučili da provedu gledajući Galatasaray - Bešiktaš su potonuli u svojim stolicama od razočaranja. Jedan od najstrašnijih gradskih derbija na svijetu, je trebao biti slamka spasa za fudbalske sladokusce. Međutim, prazne tribine su ubile draž. Fudbal bez navijača nije sport. Prosto kao pasulj.

Fudbalski vikend tipičnog navijača u BiH obično počinje subotom u 13:30 kad startaju Englezi, a završava nedjeljom oko pola 11 uvečer nakon što završe Italijani i Španci. U međuvremenu se s tribina odgleda neki premijerligaški meč, možda malo i "federalke" ili Prve lige RS i niželigaški lokakalni derbiji imaju svoje čari. Sve zavisi u kojem dijelu zemlje živite i šta preferirate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Minulog vikenda sve to je izostalo. Ne ide, fali nešto. Fali nervozno gledanje rezultata na mobitelu ili prebacivanje s kanala na kanal. Postavljanje uobičajnih pitanja je li Sarajevo povelo, kako igra Željo, ima li Velež prednost, kako stoji Borac, mogu li šta Čelik i Sloboda, vodi li Zrinjski...Jednostavno kao da je stao i svijet.

Zdravlje je svakako na prvom mjestu, obustavljanje svih sportskih aktivnosti u ovom slučaju je bilo jedini ispravan i logičan potez. Za nadati se da će epidemija koronavirusa biti okončana što je prije moguće jer fudbal nedostaje, ali stvarno nedostaje. Odvratna Korono, ugini već jednom!

Top Komentari

GAAZZIIJAAA_br1.
Konacno jedan vikend, a da nisu u FOKUSU ZELJINE SUDIJE..
1 4
rodjak
Hocu da izvrsim harakiri bez utakmica,jednostavno ne mogu funkcionisati bez najvaznije stvari na svijetu.Sad tek vidim kakav siromasan zivot zive oni koje fudbal ne zanima.Ali najgore je da liga nece poceti ni za mjesec ako i tada,ima da svi fisnemo i zavrsimo na psihijatriji ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi