Petrović: Iznenađuje me da su velikani Zrinjski i Sarajevo za prekid

Tim menadžer i trener Radnika prisustvovao video konferenciji

Petrović: Iznenađuje me da su velikani Zrinjski i Sarajevo za prekid · Intervju

Admin Čaušević

Još jedna video konferencija između NFSBiH i predstavnika premijerligaških klubova nije donijela konačan epilog o prekidu ili nastavku fudbalske sezone. 

Posljednji u nizu online sastanaka je protekao manje-više kao i svi prethodni. Predstavnici klubova i Saveza su razmijenjivali mišljenja, međutim konačan dogovor još nije postignut.

Video konferenciji je prisustovao i Slavko Petrović, trener, a odnedavno i team menadžer Radnika iz Bijeljine koji je za SportSport.ba kazao kako je iznenađen pristupom HŠK Zrinjski i FK Sarajevo.

"Iznenađuju me da su dva velikana bh. fudbala Zrinjski i Sarajevo za prekid. Imaju najjači kadar bez konkurencije. Imali bi i najmanje posljedica igrajući u ritmu srijeda-subota. Bilo je ekipa koje su se izjasnile za nastavak prvenstva. Borac i Velež su se izjasnili za nastavak", kazao je Petrović.

"Ne volim laži i neistinu. Piše se da Sloboda, Zvijezda 09 i Mladost nisu za nastavak, a samo Mladost nije, prisustvovao sam sastanaku, Sloboda i Zvijezda 09 se uopšte nisu javili."

"Svi se nadamo da će se prvenstvo nastaviti, jer i čitav region nastavlja s fudbalom. Ulazimo u maj i juni. Svi misle o zdravlju i povredama. Jedan spreman igrač se ne može lako povrijediti. Svi igrači već treniraju individualno, ne može se to porediti s takitčkim i ekipnim treninzima, ali igrači treniraju. Radnik je 2016. godine igrao permanentno u ritmu srijeda-subota, u prvenstvu, Kupu BiH i Kupu RS i nije bilo povrijeđenih."

Petrović je otkrio da su rigorozno za nastavak bili Željezničar, Tuzla City, Široki Brijeg, Velež, Radnik...

"Treba se postaviti i pitanje šta će biti s igračima koji šest mjeseci nemaju utakmicu. Bh. fudbal se rapidno digao posljednje dvije godine, ovo bi bio veliki korak unazad. Pogledajte koje su ekipe u vrhu, dodajte tu Široki Brijeg i Velež koji će sljedeće godine biti na još većem nivou. Doći do osmog mjesta dogodine bi bio uspjeh."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon današnja dva sastanka, prvo IO NFSBiH, a zatim i predstavnika NFSBiH i klubova kao krajnji datum za nastavak prvenstva određen je 7. juni. Međutim, stvari bi se mogle promijeniti nakon što Željezničar sutra dostavi svoje prijedloge za nastavak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milanovac
Mater ****m I zrinjskom I sarajevu... bruka za velikane BIH fudbala..
25 36
Torcida
Zar je Zrinjski za prekid ?!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi