"Političari su nam iz džepa izvadili 600 miliona eura!"

U Francuskoj su ogorčeni

"Političari su nam iz džepa izvadili 600 miliona eura!"

Edmir Škorić

Francuska je prije gotovo mjesec dana okončala prvenstvo zbog pandemije koronavirusa, a to je na kraju izazvalo ozbiljne probleme klubovima.

PSG je proglašen prvakom, odlučeno je da po trenutnom plasmanu klubovi igraju Evropu, a bilo je i ispadanja, baš kao što je to slučaj i u BiH. Međutim, francuski klubovi su bijesni na poteze državnih vlasti jer su im "uzeli 600 miliona eura iz džepa".

Bernard Kayazzo, potpredsjednik Saint-Etiennea, prvi je čovjek u klupskoj udruzi u Francuskoj, a sada je izrazio ogorčenje zbog odluke francuskih vlasti da zaustave sport.

Francuska je jedina zemlja u Ligama petica koja ovog ljeta neće igrati fudbal jer je Bundesliga već u punom jeku, a Španci, Italijani i Englezi startat će tokom ovog mjeseca.

"Uvijek smo podržavali prijedlog da klubovi i dalje igraju kako se ne bismo suočili s ekonomskim kolapsom. Ali morali smo prerano završiti jer su to političari željeli. Nismo imali izbora. Od nas se traži da budemo dobri građani, a oni nas osakaćuju 25 posto manjom zaradom. I sada vidimo da svi mogu igrati fudbal, samo mi ne možemo. Ne znam razumije li neko, ali francuski fudbal je izgubio 600 miliona eura. Uz to, pitanje je jesmo li sada konkurentni Evropi, kada će se sezona nastaviti na međunarodnom planu ”, rekao je Cajazzo.

Top Komentari

Malilav22
Nije valda ? Inace Bošnjo misli samo kod nas su politicari lopovi a dok u zapadnim zemljama su svi posteni i uredne drzave
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije