U pretkolima Lige prvaka i Evropske lige po jedan meč, revanši tek u play-offu?

UEFA sprema novi format

U pretkolima Lige prvaka i Evropske lige po jedan meč, revanši tek u play-offu?

E. Škorić
Teme:

Zbog pauze prouzrokovane korona virusom bit će promjena u evropskim takmičenjima.

Većina liga, izuzev BiH, odlučila je nastaviti prvenstva nakon prekida unatoč pandemiji koronavirusa, ali je prethodna pauza od dva mjeseca napravila velike probleme UEFA-i, pa još nije poznato kako će i kada biti završeni Liga prvaka i Evropska liga, a pretpostavlja se da će to biti u avgustu.

Prema zadnjim informacijama, igrat će se Final Eight u Lisabonu kada je Liga prvaka u pitanju, dok će se na isti način okončati Evropska liga, ali u Frankfurtu.

To će sve utjecati na početak nove sezone i kvalifikacija za Ligu prvaka i Evropsku ligu u kojima učestvuju Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Borac. Kvalifikacije su ranije počinjake sredinom jula i završile bi do kraja avgusta, ali sada je to neizvodljivo.

Prema najnovijim informacijama, igrat će se po jedan meč u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu, umjesto dva (kod kuće i na strani), što je bio slučaj proteklih sezona. Tek u play-offu bi se igrala dva meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Datumi kvalifikacija az Ligu prvaka bi trebalo da budu 18. avgust (1. kolo), 25. avgust (2. kolo), 16. septembar (3. kolo) i play-off mečevi 23. i 30. septembra. Status domaćinstva u pretkolima bi se, navodno, određivao žrijebom, a nije isključeno ni to da nosioc bude domaćin.

UEFA će imati sastanak u srijedu i na istom bi trebalo da se glasa o dva spomenuta rješenja.

Promo

Top Komentari

papagaj
Šta mi ocekujemo, u svim državama na svijetu se igra, kod nas igraci odmaraju, "individualno"treniraju i mi hocemo napredak u fudbalu, za interese Borca da ne spadne ispod 4 mjesta prekinuli smo lige, Begicu, Dzemidzicu, Vico vi ste napredak našeg fudbala
1 9
tcity055
Nasim klubovima treba zabranit učešće zbog prekida. Evo gledam TSC - Zvezda upravo pun stadion a u Srbiji najviše zarazenih. Neki dan partizan zvezda itd. Gdje smo mi Vico mlatara ovim prodatim Begicem i Dzemidzicem.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi