Stevanović: Ubijeđeni smo da bismo bili prvaci da se prvenstvo nastavilo

Defanzivac Željezničar govorio za SportSport.ba

Stevanović: Ubijeđeni smo da bismo bili prvaci da se prvenstvo nastavilo · Intervju

A. Čaušević

Među najiskusnijim fudbalerima u svlačionici Željezničara nalazi se Siniša Stevanović, srbijanski defanzivac koji duže od četiri godine nastupa za Plave. 

Fudbaleri tima s Grbavice već nekoliko dana borave u Konjicu. Stevanović je u razgovoru za SportSport.ba govorio o početku priprema za novu sezonu.

"Prvi dio još nije prošao, ovo je prvih desetak dana, kod Amara pripreme traju mnogo duže nego deset dana. Moram pohvaliti gostoprimstvo u Konjicu i šta nam je sve omogućeno. Ovdje se trebaju napraviti jedan ili dva terena što bi bila idealna baza za FK Željezničar. Pripreme idu svojim tokom, vrijeme je toplije, teren je okej, nema povreda...", kazao je 31-godišnjak.

Stevanović je siguran da će višemjesečna pauza ostaviti traga na svim premijerligaškim ekipama.

"Trenirali smo individualno za vrijeme koronavirusa, dobili smo planove, bit ćemo šest mjeseci bez ozbiljne utakmice. To će ostaviti trag na svim ekipama, laž je ko kaže da neće, imamo period da se spremimo što bolje i da odigramo što više utakmica da dočekamo spremni novu sezonu."

Željezničar naredne godine slavi 100 godina postojanja zbog čega će u novoj sezoni biti prioritet osvajanje titule koja se čeka od 2013. godine.

"Ne bih bio ovdje da ne mislim da Željezničar može do najveći ciljeva, ostale ekipe treniraju isto kao i mi. Cilj nam je dupla kruna, koliko je realno stići do toga, vidjet ćemo."

"Sve što bude povoljno za klub bit će ispoštovano, možda će odjeknuti drugačije. Naravno da sam ja bitan, ali u nekoliko ranijih intervjua sam rekao da želim završiti karijeru u Željezničar, da budem upisan nekim slovima da sam toliko dugo igrao ovdje. Vidjet ćemo šta nosi dan, šta nosi noć."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je NFSBiH odlučio da prekine sezonu i dodijeli titulu FK Sarajevo, Stevanović je bio među "najangažovanijim" na društvenim mrežama.

"Instagram i društvene mreže... Toga će uvijek biti, 2017. i 2018. godine kada smo izgubili titule, bili smo bodovno ispred svih, ali nismo bili u glavama zreli da osvojimo titulu, sada, kad smo kasnili tri boda za Sarajevom, bili smo najbliži osvajanju titule. Ubijeđeni smo da bismo osvojili titulu da se prvenstvo nastavilo, što znači da smo bili u jakom dobrom momentu u odnosu na prethodne godine. Za mjesec počinje nova sezona dat ćemo sve od sebe da na stotu godišnjicu kluba budemo najjači", rekao je Stevanović za kraj.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dzelil
Hahahahahha dobar vic
28 6
Uranija
Ovo je onaj što voli zaplakati pa tako se dodvoravati navijačima.hahahahahaha on ubjedjen u sve samo nije u to hoće li mu platu isplatit... i grupnu fazu lige prvaka bi ti zaigrao 100%. Koji bolid.hahahaha
18 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi