Italijanski novinar svojim pitanjem nasmijao Džeku: "Rođen sam mnogo kasnije tako da..."

Press konferencija Zmajeva pred Italiju

Italijanski novinar svojim pitanjem nasmijao Džeku: "Rođen sam mnogo kasnije tako da..."

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hecegovine igra sutra u Firenci protiv Italije utakmicu prvog kola Lige nacija.

Zmajevi su jutros doputovali u Firencu, a večeras će odraditi posljednji trening pred ovu utakmicu. Prije treninga održana je i press konferencija na kojoj su bili selektor Dušan Bajević i kapiten Edin Džeko.

Džeko je prema očekivanju bio u centru pažnje italijanskih novinara koji su pokušali da iz njega izvuku nešto oko transfera u Juventus, ali nisu uspjeli i on je odgovarao samo na pitanja vezana za sutrašnji meč.

Naš kapiten je na početku uporedio dva duela protiv Italije koja smo igrali prošle godine u Torinu i Zenici.

"Nadam se da će ova utakmica biti sličnija onoj u Torinu. Ipak, postoje velike razlike, tada smo svi bili u odličnoj formi, u toku je bila sezona, pa smo bili sto odsto spremni. Ovo sigurno nije najbolji trenutak za jednu takvu utakmicu, posebno što igramo i bez Pjanića. Nema ni publike pa će sve to uticati na kompletan ambijent. Volio bih naravno da smo kompletni, da se igra pred navijačima, jer je uvijek čast u igrati protiv reprezentacije Italije", rekao je Džeko.

Bez obzira na prijateljstvo sa pojedinim protivničkim igračima Džeko je naglasio da su prijatelji van terena ali će se na terenu boriti svako za svoj tim. Novinare je zanimalo i koje su razlike između Prosinečkog i Bajevića.

"Bajević je u naš tim donio veliko iskustvo koje nam svima može pomoći. Ove dvije utakmice će dobro doći i selektoru da nas bolje upozna i nama da se naviknemo na njegove zahtjeve kako bismo bili što spremniji za važnu utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom", dodao je Džeko.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedan od novinara je pitao Džeku da li se sjeća možda partija svog selektora Bajevića kao fudbalera na šta se naš kapiten nasmijao i poručio da je rođen dosta kasnije, ali da je od oca čuo dosta toga.

"Rođen sam mnogo kasnije tako da nisam mogao vidjeti njegove igre, ali mi je otac puno pričao o njemu", zaključio je kapiten Zmajeva.

Top Komentari

Dena33
Bravo nasi Hercegovci. Bajevic Mostar. Dzeko Gacko !!
5 0
Mele
Moze li se napisati da je igrac, humanista, covjek..Hebo vas to ko je ko. drzite to u kuci..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti