Fenerbahče zaradio bogatstvo prodajom Muriqija, ali Elvir Baljić je nedodirljiv

Najveći izlazni transfer u povijesti kluba

Fenerbahče zaradio bogatstvo prodajom Muriqija, ali Elvir Baljić je nedodirljiv

E. Škorić

Kosovski napadač Vedat Muriqi prešao je iz Fenerbahčea u Lazio za 17,5 miliona eura i on je drugi najveći izlazni transfer turskog velikana.

Muriqi je Feneru donio izuzetan novac, a istanbulski klub je zamjenu pronašao u hrvatskom golgeteru Mariju Mandžukiću.

Tih 17,5 miliona eura čini Muriqija drugim najvećim izlaznim transferom Fenera, ali nedodirljiv je Elvir Baljić. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine prodan je za 21,5 miliona eura Real Madridu.

Baljić je 1999. godine otišao u Real Madrid, ali nije se dugo naigrao u španskom velikanu, pa se vratio u Fener ba posudbu, kasnije je potpisao za mrskog rivala Galatasaray i promijenio je nekoliko klubova u Turskoj do završetka karijere 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treći najveći izlazni transfer Fenera je Moussa Sow, koji je otišao za 16 miliona eura, baš kao i Eljif Elmas u Napoli, dok je Simon Kjaer klub napustio za 12,5 miliona eura.

Top Komentari

DadiG
21,5 miliona ali 1999. Koliko su transferi skočili od tada to je kao 40 miliona u sadašnje vrijeme
1 4
Maestro
E jesu i syebali tad Real pošteno nije nikad bio igračina a proglašen je među najgorim pojačanjima Reala u historiji a nastavio je tako i trenersku karijeru katastrofalno najbolje mu izgleda ide pjevanje
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi