Pjanić: Nas ovaj poraz najviše boli, možemo pričati sada koliko hoćemo, ali smo izgubili

Bh. reprezentativac pred meč protiv Holandije

Pjanić: Nas ovaj poraz najviše boli, možemo pričati sada koliko hoćemo, ali smo izgubili

Endin Čaušević

Na Bilinom polju danas je održana press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine pred meč protiv Holandije.

Uz selektora Dušana Bajevića na press konferenciji danas je bio i veznjak naše selekcije Miralem Pjanić.

"Razočarenje je veliko. Mi smo htjeli i željeli da pobijedimo, ali nismo uspjeli možda na nesretan način. Igrali smo solidnu utakmici i nažalost nismo dali taj drugi i treći gol. Oni su na jedan sretan način izjednačili i čuvali rezultat i na penale na kraju slavili.

"To je već stara priča i moramo ići naprijed. Čeka nas Holandija koja je odlična reprezentacija. Mislim da će i oni odigrati jako ozbiljan meč jer su dobili novog selektora. Moramo se dobro pripremiti i očekivati tešku utakmicu protiv jednog dobrog protivnika. Moramo gledati ozbiljno prema naprijed. Trebamo odigrati što bolje iako nismo favoriti i pokušati ostvariti što bolji rezultat.

"Fudbal ide dalje. Desilo se to, ali trebamo gledati na budućnost i graditi dalje ovo što imamo i to je jako bitno da se uradi".

Osvrnuo se i na činjenicu da je on uz Džeku jedan od iskusnijih igrača u reprezentaciji, te da dolaze mlađi igrači koji moraju preuzeti odgovornost.

"Boli i nas još više jer smo tu na terenu i želimo pobijediti svaki meč. Teško je prihvatiti to i nisu bili lahki dani iza nas. Tu sam s Edinom možda među starijim i da pomažemo mladim igračima koji moraju da preuzmu sada odgovornost u velikim utakmicama i moraju ih znati igrati. Nema igrača koji su odigrali loše pogotovo onima koji su tek došli tu".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Fudbal je takav. Nekad si bolji i stvoriš deset prilika, a neće u gol. Možemo pričati koliko hoćemo, ali smo izgubili. Imali smo dosta prilika i falili su nam golovi. Niko ne može nikom prigovoriti na zalaganju jer su svi dali sve od sebe i falio nam je taj gol da budemo malo lucidniji i taj zadnji pas. Cijeli meč smo igrali i kreirali šanse, ali nažalost nije bilo dovoljno i moramo prema naprijed gledati. Svima je teško navijačima i nama. Treba nam neki novi projekat i budućnost, reprezentacija će morati ponovo da gradi i ima ambicije i budućnost".

"Pokušat ćemo ostati u grupi među najjačim reprezentacijama u Evropi. Bit će teško, ali sa svima se može igrati. Dat ćemo sve od sebe da ostanemo u grupi A. Holandija ima vrlo jake igrače i jedino kao ekipa ih možemo zaustaviti".

Top Komentari

felix__27
Pajanicu nikad te nisam volio i mišljenja sam da si ti loš igrac,al vjeruj mi da to nije razlog da ti ovo napišem. Razlog su činjenice! Svaki baraž i svaku biznu utakmnicu si loše odigrao.
3 12
Arnel925
Mislim da Holandiju možemo uzeti čak i poljsku i tako uzeti prvo mjesto u grupi. Velika bi stvar bila osvojiti ovu ligu nacija
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi