Čovjek kojem nije smetalo što nikako ne igra: Zašto bih bacio 15 miliona eura i igrao negdje drugo?
Winston Bogarde u duelu sa Ronaldom (Foto - EPA)

On je imao cilj da zaradi

Čovjek kojem nije smetalo što nikako ne igra: Zašto bih bacio 15 miliona eura i igrao negdje drugo?

M. Šljivak

Veliki klubovi širom svijeta troše milione na plate fudbalera.

Cifre koje daju za ugovore svojim članovima su iz godine u godinu sve veće i zbog toga neki od njih nemaju ništa protiv ako ih trener ne odabere u tim ili ih pošalje na tribine.

Rijetki se bune zbog toga i odluče da odu iz milionskih ugovora, a pravi primjer kako to fudbaleri većinom rade je nekadašnji nizozemski fudbaler Winston Bogarde.

On je jedan od prvih dok je bio član Chelseaja jasno isticao da mu ne pada na pamet da napusti bogati ugovor kako bi igrao negdje drugo.

"Zašto bih samo bacio 15 miliona eura kada je taj novac već moj? Kada sam potpisivao ugovor taj novac sam već zaradio i zašto bih ga bacio?", govorio je Bogarde.

Nizozemski fudbaler je nastupio samo 11 puta u četiri godine u Londonu, ali je uvijek isticao da je došao samo zbog novca.

"U čitavom svijetu se sve vrti oko novca. Ako vam ponude milione, vi ih uzmete. Samo rijetki će zaraditi takav novac i ja sam jedan od tih sretnika. Mogu biti najgora kupovina u historiji Premiershipa, ali baš me briga", govorio je Bogarde.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bogarde se iz fudbala povukao 2005. godine. Chelsea je napustio godinu dana ranije po isteku ugovora i nije nakon toga mogao da pronađe klub.

To mu nije smetalo jer je zaradio dobar novac, a prije Chelseaja je igrao za velikane Barcelonu, Milan i Ajax.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

felix__27
Pošteno bar!
14 0
snupi
Iskreno. Mnogi ovo isto rade samo nece da priznaju.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi