Željezničar nije pobijedio Velež, ali je stigao do pravog podviga za bh. standarde

Završeno 1:1

Željezničar nije pobijedio Velež, ali je stigao do pravog podviga za bh. standarde

Admin Čaušević

Iako vremenski uslovi nisu bili idealni Velež i Željezničar su odigrali pravi prvenstveni meč, a na kraju je završeno možda i najrelnijim ishodom - 1:1.

Željezničaru je to bio prvi remi u sezoni čime je nastavljena velika serija bez poraza na gostujućim terenima Premijer lige BiH.

Neriješenim rezultatom protiv Rođenih ekipa iz Sarajeva će ostasti neporažena na gostovanjima najmanje godinu jer je posljednji gostujući poraz stigao upravo u Mostaru. Plavi su 26. oktobra 2019. godine gostovali Zrinjskom, tada su Plemići slavili sa 2:1.

Od tada izabranici Amara Osima znaju samo za pobjede na strani uz remije protiv Radnika (0:0) i Veleža (1:1) . Savladani su Sloboda (0:4; 0:2), Sarajevo (1:3), Zvijezda 09 (0:3) , Radnik (0:2), Široki Brijeg (0:1) i Olimpik (0:3).

Definitivno nije mala stvar izdržati bez poraza na gostujućim terenima pogotovo u prvenstvu kakvo je Premijer liga prvenstveno zbog izjednačenosti, a ne zbog kvaliteta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno gostovanje Željezničar očekuje 4. novembra. To će ujedno biti i najteži ispit do sada jer će Plavi na megdan odličnom Sarajevu.

S druge strane, igranje na odličnom terenu Grbavice ostaje boljka Plavih jer su za isti period bez poraza u gostima, na domaćem terenu upisali četiri poraza na svom terenu i to protiv Krupe (0:1), Mladosti (0:1), Veleža (0:2) i Širokog Brijega (1:2) i generalni dojam je da Željezničar puno lakše dolazi do bodova u gostima nego kući.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzeki21
OPET POGREŠNA I LAŽNA VIJEST. Najduži niz bez gostujućeg poraza u PL drži FK SARAJEVO, posljednji je bio 21.09.2019 Tuzla city - Sarajevo 2:1. Od tada SARAJEVO nema gostujući poraz, izuzimajući poraz u KUP BiH 02.10 Široki - Sarajevo 3:2, e moji senzocionalisti, istražiti pa pisati. Sreća da ima neko ko zna i prati pa ruši lažne mitove i legende koje se pokušavaju podvući.
37 11
user1596870987
Željezničar nije pobijedio Velež, ali zato medijska hobotnica dere sve redom....klub vam je nivo Radnika supkoljupci glavatog morza
23 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti