FK Željezničar napravio novi kiks na Grbavici: Sjajna Sloboda odnijela bod
Samir Bekrić u akciji protiv odbrane Slobode (Foto - T. Hebib)

Plavi nastavili sa prosipanjem bodova na svom terenu

FK Željezničar napravio novi kiks na Grbavici: Sjajna Sloboda odnijela bod

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 15. kolu Premijer lige BiH na Grbavici dočekao Slobodu, a na kraju u ovom jako dobrom meču pobjednika nije bilo (2:2).

Plavi su po ko zna koji put katastrofalno ušli u meč. Sloboda je već u prvoj minuti pogotkom Kurtalića nakon kornera došla do vodstva od 0:1.

Zatim je krenula opsada gola tuzlanskog tima. Redale su se šanse, Bekrić je pogodio stativu iz sjajne pozicije, a gosti su spašavali i sa gol-linije.

Nakon brojnih šansi u 22. minuti Željezničar ipak stiže do poravnanja. Šut Štilića u gol skreće Juričić za izgjednačenje rezultata na 1:1.

Sloboda je četiri minute kasnije umalo povela. Odbrana Željezničara poklanja loptu Husejinoviću, a ovaj pogađa prečku.

Do kraja jako dobrog prvog poluvremena domaći tim još dva puta pokušava ugroziti protivnički gol, ali rezultatske promjene nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku meča je Željezničar nešto pokušavao u fazi napada, ali ponovo im je falila završnica. Sloboda je šanse čekala iz kontre, a u 69. minuti su je umalo i dočekali no udarac Husejinovića ide pored gola. Zabili su gosti u 73. minuti i pogodak nakon kontre, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Dvije minute kasnije Željezničar je poveo. Bila je to lijepa akcija Bekrića, Boje i Štilića, a ovaj zadnji sjajno pogađa za prednost domaćeg tima od 2:1.

Samir Bekrić je u 82. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika. Iz odlične situacije je ofanzivac Plavih šutirao pored gola i propala je velika šansa. Sloboda je uzvratila šansom četiri minute kasnije, ali je Uzelac sa samo nekoliko metara uspio da promaši prazan gol.

Ipak, u 89. minuti Sloboda dolazi do drugog gola. Mladi Adi Alić je povaljao odbranu domaćeg tima i pogodio je za konačan rezultat susreta 2:2.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Željezničar - Sloboda 2:2

Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Alispahić, Milićević, Bojo, Ikić, Bekrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Golubović, Devedžić, Uzelac, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Steta, kiksa Sloboda.. al ok i bod je dobar ?
19 2
Matic
Samo nek je kamata redovna a bodovi ce doci sami od sebe.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi