Apsolutni rekorderi: Milanu u prvih deset kola svirano osam penala

Lideri Serije A

Apsolutni rekorderi: Milanu u prvih deset kola svirano osam penala

Admin Čaušević

Milan je s 1:2 pobijedio Sampdoriju te zadržao prednost od pet, odnosno šest bodova u odnosu na najveće rivale Inter i Juventus. 

Rossoneri su vodeći i na drugoj tabeli gdje također imaju sigurnu prednost, a to je broj dosuđenih penala.

Dosuđen i u gol pretvoren penal protiv Sampdorije bio je osmi koji je sviran za Rossonere u prvih deset kola Serije A.

Na drugom mjestu je Roma s četiri penala zaostaka, po tri penala su dosuđena za Sassuolo i Torino. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko sudije ovim tempom nastave svirati penale za Milan sigurno će oboriti historijski rekord Lazija od dosuđenih 18 penala.

Inače, najviše penala u dosadašnjem dijelu Serije A je dosuđeno protiv Spezije, Sampdorije i Fiorentine. Protiv nabrojanih timova su svirana po tri kaznena udaraca. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halilovich
Dosta je onim lopovima svirano bilo. 10 godina im namjestaju. Doduse 7 penala je cisto kao suza, mozda jedan da je diskutabilan i to onaj protiv rome. Uzmimo u obzir da je i romi sviran nepostojeci penal par minuta prije, pa mi se cini da je kompenzacija bila.
6 2
nono
Sva sreća da postoji VAR i dodatne provjere za penal ! Nije milan kriv što se svi protiv njega brane nogama i RUKAMA !!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi