"Da li sam spreman voditi BiH? Da, ne bojim se izazova, a novac mi nije važan"

Slavoljub Muslin za SportSport.ba

"Da li sam spreman voditi BiH? Da, ne bojim se izazova, a novac mi nije važan" · Intervju

E. Škorić

Slavoljub Muslin smatra se jednim od kandidata za preuzimanje selektorske dužnosti u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Muslin se i ranije povezivao sa bh. reprezentacijom, a ovaj proslavljeni srbijanski stručnjak spreman je, kako je rekao za SportSport.ba, preuzeti "izuzetno talentovanu zemlju kao što je BiH". On je, priznaje, imao prijateljske razgovore sa Emirom Spahićem, kojeg je ranije trenirao u moskovskom Lokomotivu, ali još nije bilo onih zvaničnih pregovora.

"Da li bih pristao da budem selektor BiH? Kako ne bih. I ranije su me zvali, razgovarali smo, ali nije došlo do saradnje. Otvoren sam za sve vrste dogovora i vidjet ćemo može li doći do nekog dogovora", rekao je Muslin u razgovoru za SportSport.ba, pa je istakao da mu novac nije presudan niti ključni motiv.

"Imam ja druge motive. U Srbiju sam također došao za male pare, ne baš neke velike, a mogao sam dobiti daleko veće od inostranih timova. Tu je u pitanju neki moj lični izazov, tako da zaista mi novac nije nikakva preprepka. Zaradio sa, hvala Bogu, dosta novca u inostranstvu i to mi sada nije toliko važno".

Srbiju je odveo na Svjetsko prvenstvo kada je to malo ko očekivao...

"Tada smo u to vjerovali samo ja, moji pomoćnici i tadašnji direktor reprezentacije. Svi drugi, uključujući moje prijatelje i bližnje, tvrdili su da nemamo šansi. Ali eto, uspjeli smo, igrali smo na Svjetskom prvenstvu".

Da li to znači da bi i bh. javnost mogla očekivati da Zmajeve odvede na Mundijal unatoš tekoj grupi s Francuskom, Ukrajinom, Finskom...

"Rekoh, čuda se dešavaju, sve je moguće. Niko ništa ne može da garantuje, ali ono što je sigurno, kad prihvatim neki izazov onda do kraja vjerujem da mogu da uspijem".

Koliko ste upoznati s trenutnom reprezentacijom BiH?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Gledao sam dosta utakmica, interesuje me sav taj fudbal s naših prostora i generalno šta se dešava u fudbalu, a posebno u vašoj reprezentaciji gdje ima dosta igrača koji igraju u inostranim timovima. Imate dobre igrače, dobru reprezentaciju, pa sam pratio utakmice, mada ne znam šta se to dešavalo u zadnje vrijeme i svi ti neuspjesi... To ne bih mogao da komentarišem".

"Talentovana ste nacija, kao mnoge reprezentacije na ovom prostoru i vjerujem da imate svijetlu budućnost", dodao je Muslin, koji možda i sam bude selektor Zmaejva, ali o tome će odlučiti nogometna vlada BiH narednog ponedjeljka.

Top Komentari

Laola
Odličan stručnjak
29 10
user1582456981
Dobar strucnjak
25 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi